Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Město spojí cyklostezky v úseku ul. Hladíkova

Léta diskutovaný a dlouho připravovaný úsek cyklistické stezky Hladíkova se začne připravovat k realizaci. Rada města Brna schválila v úterý 10. března 2015 aktualizaci investičního záměru „Cyklistická stezka Hladíkova, úsek 12“ s celkovými náklady 16,1 mil. Kč.

Jedná se o cyklostezku podél Svitavy, která je součástí sítě evropských cyklostezek EuroVelo 9. Město Brno chce tímto krokem zajistit bezkolizní křížení oblíbené cyklistické trasy s frekventovanou čtyřpruhou komunikací ul. Hladíkova. Dojde tak k propojení dvou stezek ze severu vedené stezky od ul. Křenová a jižním směrem až k ul. Černovická, a to pomocí nově vybudovaného úseku v podjezdu pod silničním a železničním mostem v korytu řeky Svitavy.

Součástí investice je také úprava chodníků a přilehlých ploch včetně veřejného osvětlení. Předpoklad realizace je 21 měsíců. Rada města Brna zároveň uložila příslušnému odboru MMB aktualizovat investiční záměr zajištění bezpečného křížení cyklostezky také s ulicí Křenová.

Tisková zpráva

Štítky cyklostezka, Brno, Svitavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město spojí cyklostezky v úseku ul. Hladíkova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.