Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Krajský NEJinovátor je znám

Vítězem soutěže NEJinovátor Jihomoravského kraje 2014 se stala společnost ASIO, spol. s.r.o. zabývající se vývojem, výrobou a dodávkami technologií pro čištění odpadních vod, která uspěla v konkurenci téměř dvou set firem. Cílem soutěže, která odstartovala v červenci letošního roku, bylo najít organizaci s nejlepším řízením inovací

„Kvalita a velký počet přihlášených firem do soutěže jen potvrzují, že Jihomoravský kraj je lídrem mezi regiony v oblasti inovací. Zároveň je to pro nás důkaz, že sázka na podporu vědy, výzkumu a inovací ze strany kraje, byl krok správným směrem,“ uvedl hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Vítěz soutěže, společnost ASIO, spol. s.r.o., se zabývá vývojem, výrobou a dodávkami technologií pro čištění odpadních vod, úpravu vod a čištění vzduchu. V současnosti má zastoupení ve dvaatřiceti zemích světa, kde její produkty nacházejí uplatnění zejména při čištění odpadních vod z rodinných domů, obcí, měst, nemocnic a v různých průmyslových odvětvích.

Na druhé příčce se umístila společnost INVEA-TECH a.s. zabývající se vývojem softwaru a hardwaru v oblasti bezpečnosti informačních sítí. V současnosti působí celosvětově prostřednictvím obchodních partnerů. V letošním roce se zařadila do žebříčku ACE top 100 nejvíce inovativních ICT společností v Evropě.

Třetí místo mezi firmami s nejlepším řízením inovací obsadila společnost KULIČKOVÉ ŠROUBY KUŘIM,a.s., která svou činností navazuje na dlouholetou tradici výroby obráběcích strojů v Kuřimi. Široké spektrum výrobků nachází uplatnění při výrobě obráběcích strojů, automatizační techniky či ve farmaceutickém, automobilovém a leteckém průmyslu.

Zúčastnit se soutěže NEJinovátor Jihomoravského kraje 2014 mohly všechny malé a střední inovativní společnosti se sídlem či významnými aktivitami na území Jihomoravského kraje s libovolným oborem podnikání. Cílem dvoukolové soutěže bylo najít organizaci s nejlepším řízením inovací.

„Malé a střední podniky jsou základem každé fungující ekonomiky. Otevřený přístup k inovačním řešením mezi účastníky soutěže jasně dokládá, že jihomoravští podnikatelé se nebojí nových výzev a příležitostí,“ dodal předseda Unie malých a středních podniků ČR David Šeich.

Umístění v soutěži 

  1. ASIO, spol. s.r.o.
  2. INVEA-TECH a.s.
  3. KULIČKOVÉ ŠROUBY KUŘIM,a.s.
  4. Frentech Aerospace s.r.o.
  5. ZEBR s.r.o.
  6. MSR Engines s.r.o.
  7. CAMEO spol. s.r.o.
  8. NEPA, společnost s ručením omezeným
  9. MERCI, s.r.o.
  10. NAVERTICA a.s.

Zdroj, foto: Peprconsulting

Štítky soutěž, Jihomoravský kraj, ASIO, spol. s r.o., čištění odpadních vod, výroba, Michal Hašek, Kuřim, Flowmon Networks, David Šeich, NEPA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský NEJinovátor je znám  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.