Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Koupaliště Dobrovského bude letos kvůli opravám uzavřené

Jedno z nejoblíbenějších letních koupališť v Brně bude letos uzavřené. Koupaliště Dobrovského, známé pod názvem Dobrák, projde rekonstrukcí za 32 milionů korun. Vymění se bazénové technologie, plochy kolem bazénů dostanou novou dlažbu a položí se travní koberec.

Na Dobrák chodí v sezoně až 1500 lidí denně, v areálu je i letní kino a hudební klub. Podle starosty brněnské městské části Královo Pole Romana Vykoukala stavbaři například zkrátí plavecký bazén ze současných necelých 50 metrů na 40 metrů, čímž vznikne více místa pro lehátka.

Takzvaný Fun park, místo s atrakcemi pro děti, zůstane během rekonstrukce areálu v provozu. „Plavecký bazén bude vybaven hydraulickým zvedákem pro imobilní návštěvníky,“ podotkl starosta.

Nynější rekreační bazén se rozdělí na tři samostatné bazény a budou připravené pro instalaci vodních prvků, jako je například tobogán, masážní lavice či trysky. Po letošní části rekonstrukce se ale na Dobráku ještě neobjeví.

Koupaliště Dobrovského bylo uvedeno do provozu v roce 1961. Kromě tohoto místa se lze v Brně vykoupat například na koupališti Riviéra, které je tvořené kaskádou tří bazénů v umělém říčním korytě.

Venkovní bazény nabízí také koupaliště v Zábrdovicích, které leží blízko sociálně vyloučené lokality. Městská společnost Starez by v něm letos měla změnit způsob provozování tak, aby se tam lidé cítili bezpečněji. Už dříve to řekl náměstek primátora Oliver Pospíšil.

Bezkonkurenčně nejoblíbenějším místem letní rekreace je ale Brněnská přehrada. I její pláže projdou opravami, sezonu to ale neomezí. Radnice tu chce na podzim vystavět toalety, sprchy a hřiště.

Zdroj: ČTK
Foto: www.koupalistebrno.cz

Štítky koupaliště, stavby, rekreace, Brno, Dobrovodského, opravy, bazén, rekonstrukce, Královo Pole, Oliver Pospíšil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště Dobrovského bude letos kvůli opravám uzavřené  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.