Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kluziště na Moravském náměstí se otevře už ve čtvrtek

Mikulášské bruslení zahájí ve čtvrtek v šest hodin odpoledne provoz kluziště na Moravském náměstí. Do centra města se ledová plocha přestěhovala z Nových Sadů.

Kluziště o velikosti třetiny hokejové plochy pojme až sto lidí. „Budou u něj také vytápěné šatny s uzamykatelnými boxy,“ řekl starosta městské části Brno-střed Libor Šťástka. Doplnil, že pro bruslaře provozovatelé připravili i občerstvení a v jednání je i doprovodný program.

Provozní doba kluziště:

Běžné dny: 11:00-13:00, 14:00-17:00, 18:00-21:00

24. prosince: 10:00-14:00

31. prosince: 10:00-13:00, 14:00-18:00, 18:00-22:00

Vstupné na jeden časový úsek:

Dospělí: 50 korun

Děti, důchodci nad 65 let, ZTP: 30 korun

Provoz ledové plochy je rozdělený do tří bloků. První začíná v jedenáct hodin dopoledne a končí v jednu hodinu odpoledne. Po hodinové pauze se návštěvníci na led opět dostanou od dvou hodin odpoledne do pěti hodin odpoledne. Poslední blok startuje v šest hodin odpoledne a finišuje v devět hodin večer. „Vstupné na jednotlivé časové úseky činí padesát korun pro dospělé a třicet korun pro děti, důchodce nad pětašedesát let a zdravotně postižené,“ informoval starosta.

Bruslit se bude i na Štědrý den, a to od desíti hodin dopoledne do dvou hodin odpoledne. „Ani na Silvestra nebude kluziště zavřené. Připravili jsme bloky od desíti hodin dopoledne do jedné hodiny odpoledne a pak od dvou hodin odpoledne do šesti hodin večer,“ sdělil Šťástka. Po úpravě ledu pak začne Silvestrovské večerní klouzání, které je naplánované do desáté hodiny večerní, v případě zájmu ho však pořadatelé prodlouží až do půlnoci.

Na ledovou plochu v centru města zamíří například Brňanka Petra Bartáková. „Poloha kluziště se mi líbí. Oceňuji také kvalitní zázemí a příznivou cenu. Jen mám trochu strach, že tam bude moc lidí,“ uvedla Bartáková.

Konec bruslařské sezóny je závislý na počasí. „Předpokládáme ale, že by mohlo kluziště na Moravském náměstí zůstat až do konce února,“ podotkl starosta.

Milovníci tohoto zimního sportu mohou využít také další ledové plochy. „Tradičně bude od poloviny prosince do konce února v provozu menší kluziště v areálu koupaliště na Kraví hoře. Na přelomu roku otevřeme pro veřejnost také krytou hokejovou halu na Úvoze,“ dodal Šťástka.

Autoři

Štítky kluziště, Moravské náměstí, Libor Šťástka, Vánoce, Nové Sady, ledová plocha, Štědrý den, silvestr, Brno-střed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kluziště na Moravském náměstí se otevře už ve čtvrtek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.