Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

„Kešky“, klokaní kapsa a cesta pouští - Den Země v zoo

Již počtvrté si v sobotu 25. dubna připomeneme Den Země v Zoo Brno. Bohatý program plný zábavy i naučných aktivit připravili i letos pro malé i velké návštěvníky studenti Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity Brno, kteří v rámci programu odmění výherce literární a výtvarné soutěže pro základní školy.

Na děti čeká šest hravých stanovišť - správný tříditel, záchrana pštrosího vejce, výroba odznáčků, klokaní kapsa, kreativní koutek a cesta pouští, kde si prověří své znalosti, fyzickou zdatnost i tvořivost. Pro malé „keškaře“ studenti připravili dětskou verzi oblíbeného geocachingu - hru „Bystrý pozorovatel“, ve které bude úkolem hledat otázky v areálu zahrady. Otázky se budou týkat ochrany přírody a biodiverzity. Ve 13:00 v sále Správní budovy vyhlásíme vítěze literární a výtvarné soutěže ke kampani WAZA „Biodiverzita to jsme my“.

Od 23. dubna do konce června zveme do Zoo Brno žáky prvního i druhého stupně ZŠ na stezku ke kampani WAZA (Světová asociace zoo a akvárií) – Biodiverzita to jsme my! Tato kampaň ukazuje, jak drobné změny v chování každého z nás mohou ovlivnit biologickou rozmanitost. Během této stezky se žáci dozvědí zajímavé informace o zvířatech chovaných v zoo a vyzkouší si stopovací schopnosti, čich i hmat.“, řekla vedoucí vzdělávacího úseku Zoo Brno Lenka Bochníčková.

Děti obdrží na pokladně zoo formuláře s mapou a vyznačenými místy s otázkami a úkoly a jejich pedagogové dostanou autorské řešení a informace ke kampani. Vstupné na stezku je pro žáky 50 Kč, pedagogický doprovod má vstup zdarma. Stezku pro první stupeň ZŠ jsme pojmenovali „Hledáme Červenou Karkulku/Červeného Karkulína, který zachrání vlka“ a věříme, že se všem podaří vyluštit hádanku a vlka vysvobodit. Stezka pro druhý stupeň ZŠ se jmenuje „Volá vás šaman kmene Masajů“.

Otázky a úkoly přiravil šaman sídlící ve vzdělávací místnosti naší nové Africké vesnice.

Tisková z práva

Štítky Den Země, Zoologická zahrada Brno, Mendelova univerzita v Brně, Světová asociace zoologických zahrad a akvárií, Lenka Bochníčková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

„Kešky“, klokaní kapsa a cesta pouští - Den Země v zoo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.