Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hlídky rozdávají letáky s adresami azylových center

Brněnští strážníci v posledních týdnech ve zvýšené míře oslovují osoby bez přístřeší, které se v nevlídném počasí pohybují v ulicích. V zimním období jim rozdávají pro tyto účely speciálně vytvořené letáčky s adresami azylových center a informují je o možnostech ubytování.

Hlídky městské policie v posledních dnech svou aktivitu v tomto směru ještě zvýšily, zejména s ohledem na aktuální předpověď počasí, podle které čeká jižní Moravu série mrazivých dní.

Z materiálu, který sestavilo Oddělení sociální prevence a pomoci Odboru sociální péče brněnského magistrátu, mohou oslovení lidé vyčíst také adresu míst, kde se vydává jídlo zdarma nebo za zvýhodněnou cenu.

V neposlední řadě jsou na laminované kartičce také kontakty na městskou i státní policii, záchrannou službu a hasiče i kontakty na lékařskou pohotovost.

Městská policie i statutární město Brno tak chtějí předejít případům zbytečných úmrtí bezdomovců, které se staly nejen v minulých letech, ale opakovaně bohužel i letos v lednu.

Tisková zpráva

Štítky Městská policie, Brno, letáky, adresy, azylové centrum, Oddělení sociální prevence, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlídky rozdávají letáky s adresami azylových center  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.