Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOND ASEKOL LETOS OPĚT ROZDĚLÍ 2 MILIONY KORUN

Kolektivní systém ASEKOL vyhlásil již osmý ročník grantového řízení Fondu ASEKOL. O podporu ve formě grantu až do výše 400 tisíc korun se v Jihomoravském kraji mohou ucházet obce, nevládní neziskové organizace, výzkumné či akademické týmy a provozovatelé sběrných dvorů, a to do 31. března 2015. Rozdělovat se budou dotace v celkové hodnotě 2 milionů korun. Nově byly letos granty rozšířeny o program zaměřený na výzkum materiálového složení drobných elektrozařízení ve zpětném odběru. V Jihomoravském kraji dosud fond podpořil 30 projektů.

Fond ASEKOL rozdělí dotace v celkové hodnotě 2 milionů korun ve čtyřech tematických okruzích. Uchazeči mohou v rámci čtyř programů předkládat návrhy zaměřené například na zlepšení dostupnosti míst zpětného odběru elektrozařízení pro občany, na vzdělání a osvětu v oblasti problematiky recyklace vysloužilých elektrospotřebičů, zkvalitnění stávajících míst odběru, nebo na výzkum materiálů elektra. „Návrhům na zlepšení kvality recyklace elektra se nekladou žádné hranice, jde hlavně o přispění k dlouhodobému cíli Fondu ASEKOL, kterým je ochrana životního prostředí,“ říká

Martina Ďaďová, manažerka komunikace společnosti ASEKOL. Letos mohou žadatelé vyplněné přihlášky, které jsou k dispozici v příslušném formuláři na www.asekol.cz v sekci Obce a sběr a záložce Fond ASEKOL, posílat nejpozději do 31. března.

Uchazeči o grant zde naleznou také podrobné podmínky celé akce. Jakmile budou správně vyplněné přihlášky vyhodnoceny, v květnu bude vybráno až 50 projektů pro finanční nebo materiálovou podporu. „Konkrétní darovací smlouvy budou s úspěšnými autory zajímavých projektů uzavírány již od konce května do června. Očekáváme, že podpořené nápady pak budou realizovány nejpozději do prosince roku 2015,“ říká Ďaďová.

Fond ASEKOL navazuje na sedmiletou tradici, během níž v Jihomoravském kraji podpořil 30 projektů. „V loňském ročníku hledala pomoc především města, obce a provozovatelé sběrných dvorů. Nejčastěji se jednalo o návrhy zabezpečení sběrných dvorů, jejichž časté vykrádání výrazně komplikuje práci jejich provozovatelům. Zajímavostí je například zřízení fotopastí k ochraně červených kontejnerů na drobné elektro proti vykrádání,“ uzavírá Ďaďová.

Tisková zpráva

Štítky Jihomoravský kraj, grant, projekt, sběrný dvůr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOND ASEKOL LETOS OPĚT ROZDĚLÍ 2 MILIONY KORUN  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.