Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Déšť uvolnil svah v Zoo Brno, který poškodil expozici orlů

Vytrvalý déšť podmáčel v noci na dnešek svah nad expozicí orlů mořských v brněnské zoo natolik, že se zčásti sesunul na zadní část jejich voliéry. Vznikl v ní tak otvor, jímž se mohli dostat ven. Na výlet se ale nevydali, řekl dnes ředitel zahrady Martin Hovorka.

"Naštěstí vznikl otvor v pletivu při spodní části voliéry. Orli nejsou hrabaví ptáci a při zemi se nepohybují. Zůstali proto i po sesuvu v horní části voliéry,"  vysvětlil ředitel.

Chovatelé pár statných dravců odchytili a přestěhovali do náhradní expozice. Je možné, že kvůli nehodě bude hledat brněnská zoo dočasné ubytování pro orly v jiné zahradě.

Oprava voliéry bude dost náročná. Odtěžení půdy by sice mělo být jednoduché, pak ale bude třeba svah za expozicí zpevnit. Náklady s tím spojené zatím nebyly vyčísleny. Pokud by orli uletěli, patrně by přežili a nezpůsobili by žádné problémy.

"Ve volné přírodě se živí lovem lososů. Asi by se pokoušeli lovit ryby. Patrně by překvapili pozorovatele oblohy svojí mohutností. Jsou nápadní bílými letkami," dodal ředitel.

Zdroj ČTK

Štítky Zoologická zahrada Brno, svah

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Déšť uvolnil svah v Zoo Brno, který poškodil expozici orlů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.