Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Byl dokončen další kousek cyklistické stezky

Zní to téměř jako utopie, ale v Brně byla nyní na sklonku roku dokončena další cyklistická stezka, přesněji její další kousek. Nachází se nedaleko od centra jihomoravské metropole, v podstatě je na dohled Ronda a její druhý konec najdete v Komárově.

Je určena pro cyklisty, ale i pro další sportovce, i když například někteří bruslaři asi budou mít problém s menšími kopečky v místě podjezdu pod železniční tratí, které jsou na méně zdatné bruslaře dost prudké. Konktrétně se stezka nachází mezi ulicemi Renneská a Kšírova a je dlouhá 1,6 km - pokud se tedy vůbec dá v tomto případě říct, že je dlouhá.

Nicméně na obou svých koncích nová stezka navazuje na již existující stezky směr Brněnská přehrada nebo směr OC TESCO a OC Olympia a dále na Rajhrad, Židlochovice, či dokonce Vídeň. A právě proto, že úsek kolem řeky Svratky patří mezi opravdu velmi vytížené, vznikl uvedený nový, který by měl odlehčit současné stezce podél řeky.

V této části jsou tak nyní stezky po obou stranách Svratky, což platí i o navazujícím, ovšem opět ne nijak příliš dlouhém, úseku z ulice Kšírova, který byl dokončen již před několika měsíci. Mělo by tak v obou případech dojít k ulehčení provozu a tím i zvýšení bezpečnosti.

Vzhledem k faktu, že stezka neměří ani dva kilometry, je poměrně zarážející, že vybudování úseku stálo 14,6 miliónu korun. Stejně zarážející ovšem zůstává i celkový přístup brněnské radnice k budování dalších stezek, neboť je zjevné, že radnice a radní o tuto oblast nejeví příliš velký zájem.

Napsal Pavel Jelínek

Štítky Cyklistická stezka, Komárov, Rondo, Brno, Ronda, Tesco, Svratka, Vídeň, Brněnská přehrada, Rajhrad, Židlochovice, cyklostezka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Byl dokončen další kousek cyklistické stezky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.