Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brno přivítá nový rok pestrou nabídkou akcí

Každý, kdo nebude chtít po Silvestru dlouho vyspávat, si bude moci 1. ledna vybrat podle aktuální nálady a kondice z mnoha akcí a programů. Sportem počínaje a kulturou konče.

Už tradičně vyjede v 10 hodin z náměstí Svobody peloton cyklistů na Brněnskou přehradu. A kdo se vydá právě tímto směrem, do Bystrce, určitě by si neměl nechat ujít oblíbené komentované krmení zvířat, a to až do 15 hodin.

V brněnské poledne, tedy v 11 hodin, se z věže Staré radnice rozezní tradiční novoroční troubení. Zároveň bude vyhlídková věž zpřístupněna do 16.30 hodin za zvýhodněné vstupné.

Při procházce městem nabízejí kulturní instituce celou řadu zajímavých výstav a expozic. Přístupný bude mimo jiné Mincmistrovský sklep pod Novou radnicí nebo Mendelianum v Biskupském dvoře.

V 16 hodin se pak v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Mendlově náměstí uskuteční novoroční bohoslužba a o dvě hodiny později bude z hradu Špilberk odpálen ohňostroj. Tentokrát s podtitulem Odkazy obránců Brna, věnovaný nadcházejícímu 370. výročí úspěšné obrany města proti Švédům.

Milovníci kultury a zejména vážné hudby si jistě nenechají ujít slavnostní koncert v podání brněnských filharmoniků, který začne ve 20 hodin v Janáčkově divadle.

Štítky Brno, silvestr, kultura, Nanebevzetí Panny Marie, nový rok, Brněnská přehrada, Bystrc, Janáčkovo divadlo, Mincmistrovský sklep, Špilberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno přivítá nový rok pestrou nabídkou akcí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.