Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brněnská Student Agency uvedla do provozu desítku nových autobusů

Největší český autobusový dopravce na dálkových linkáchpřevzal druhou část letošní dodávky autobusů. Deset nových autobusů značky IRIZAR na podvozku Volvo s kapacitou až 63 míst jsou určeny pro provoz na vnitrostátní linky. Do obnovy žluté flotily firma investovala přes 80 mil. Kč a celkový počet autobusů společnosti se tak zvýšil na 165 vozů.

„Tyto jednopodlažní autobusy v korporátní žluté barvě s označením FUN & RELAX poskytují cestujícím nadstandardní servis, pohodlí a zábavu. Nabízí cestování v klimatizovaném prostředí v pohodlných kožených sedačkách, ve kterých je zabudován multimediální systém FUNTORO. Ten umožňuje zákazníkovi v průběhu cesty sledovat filmy či seriály, online televizní vysílání, hrát hry nebo poslouchat hudbu,“ říká Ivana Kašická, ředitelka autobusové dopravy.

Před deseti lety vyjel na lince Praha – Brno první žlutý autobus brněnského dopravce. Za deset let provozu se autobusy Student Agency staly největším dálkovým dopravcem na pravidelných linkách v České republice. Od roku 2004 přepravily více než 34 milionů cestujících a ujely přibližně 182,7 milionů kilometrů. Ve srovnání s délkou obvodu rovníku to představuje stejnou vzdálenost, jako by autobusy objely více než 4,5 tisíckrát zeměkouli.

Autobusy Student Agency nyní jezdí do čtrnácti zemí Evropy a v České republice spojují Prahu a Brno s 30 městy. Nejpočetnějším typem autobusů je španělský Irizar PB na podvozku Scania nebo Volvo, většinu ve výbavě Fun & Relax. Druhým nejpočetnějším typem je Beulas Aura.

Počty cestujících ve žlutých autobusech neustále rostou. Za rok 2013 společnost vykázala více než 5,6 milionů cestujících přepravených na pravidelných linkách, což představuje meziroční nárůst o 10,9 %. Z toho přibližně 84 % cestujících cestuje na vnitrostátních linkách a 16 % pak v mezinárodní dopravě.

Štítky Student Agency, Brno, doprava, žluté autobusy, nové autobusy, Volvo Cars, Irizar, Praha, Česko, Scania, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská Student Agency uvedla do provozu desítku nových autobusů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.