Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Akvapark v Pasohlávkách se lidem otevře 1. srpna

Zábavní vodní park s lázněmi Aqualand Moravia, který vzniká v Pasohlávkách na Brněnsku, se veřejnosti otevře 1. srpna. ČTK o tom dnes informovala PR manažerka Renata Klevetová. Stavba za zhruba 1,3 miliardy korun je součástí projektu Lázeňské a rekreační zóny Pasohlávky, denní kapacita akvaparku bude 8000 lidí.

Akvapark výrazně rozšíří nabídku vodní zábavy v kraji. Menší zařízení podobného typu jsou v Kuřimi a ve Vyškově, mnozí lidé jezdili těsně za hranice do rakouského Laa an der Thaya. Nyní získají možnost jezdit do největšího českého akvaparku.

Areál bude mít více vodních ploch než dosud největší v Čestlicích u Prahy, celkem 3000 metrů čtverečních, některé z nich budou brát vodu z geotermálního vrtu Mušov. Právě ten činí z akvaparku víc než zábavní areál. Již v době starověkého Říma zde bývaly ve druhém století našeho letopočtu římské lázně. Z geotermálního vrtu se čerpá voda o teplotě 46 stupňů Celsia, která má osvědčení přírodního léčivého zdroje od ministerstva zdravotnictví a v Česku je ojedinělý. Má vysoký obsah sirovodíku a minerálních látek a hodí se k léčbě nemocí pohybového ústrojí či kožních, ženských a urologických onemocnění.

Lidé zde však najdou především zábavu. V šestihektarovém areálu bude sedm bazénů, 12 tobogánů a skluzavek či atrakce pro rafty. Wellness nabídne devět různých saun, čtyři vířivky, kryokomoru či solnou lázeň. 

Investor ŽS Real zajistí návštěvníkům z Brna zdarma autobusovou kyvadlovou dopravu, u areálu bude parkoviště pro 350 aut a devět autobusů. 

Akvapark s mnoha doplňkovými službami bude také významným zaměstnavatelem. V sezoně počítá až se 110 lidmi, celoročně zde najde práci 82 lidí.

Zdroj ČTK

Štítky Aqualand, vodní park, Pasohlávky, aquapark, lázně, Aqualand Moravia, Brněnsko, Praha, Vyškov, Laa an der Thaya, Kuřim, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Akvapark v Pasohlávkách se lidem otevře 1. srpna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.