Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Pašerácká vynalézavost v praxi. Bulhar vezl cigarety zašité v každém kousku dodávky

Jihomoravští celníci se ani nestačili divit. Po vytipování bulharské dodávky v ní totiž začali objevovat kartony cigaret. V konstrukčních dutinách auta pak našli dohromady víc než 50 000 cigaret v hodnotě přibližně 200 000 korun.

Poslední lednový den kontrolovala hlídka jihomoravských celníků vozidla na dálnici D2. Díky mobilnímu velkokapacitní mu rentgenu pak vybrané vozy důkladně skenovali.

Krátce po poledni si ke kontrole vytipovali vůz Mercedes Sprinter s bulharskou státní poznávací značkou. V úseku dálnice mezi Podivínem a Hustopečemi ho hlídka nejprve světelnou signalizací upozornila a pak ho doprovodila z dálnice na parkoviště.

„Na místě celníci zjistili, že ve vozidle kromě řidiče cestuje dalších sedm osob rumunské státní příslušnosti. Z databáze nedoplatků navíc vyplynulo, že řidič celní správě dluží 2 000 korun, které na místě uhradil," uvedla mluvčí celníků Lada Temňáková. Po kontrole dokladů a zavazadel celníci vůz prověřili pomocí mobilního rentgenu. Snímky ukázaly nezvyklou výplň konstrukčních dutin střechy i boků vozu. Jednalo se o cigarety.

Vozidlo bylo i s cestujícími převezeno do kontrolní haly a podrobeno důkladné  prohlídce. Celníci uvnitř našli celkem 250 kartonů a devět krabiček cigaret ROTHMANS DEMI s ukrajinskou tabákovou nálepkou. K cigaretám se nikdo z cestujících nepřihlásil. Únik na cle a daních byl předběžně vyčíslen na 170 000 korun.

„Z důvodu podezření ze spáchání trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby si případ k dalšímu prověření převzali kolegové z odboru pátrání Generálního ředitelství cel," uzavřela Temnáková.

Autoři | Foto Celní správa | Zdroj Celní správa

Štítky cigarety, dodávka, rentgen, cigareta, dálnice, Mercedes-Benz, Podivín, Hustopeče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pašerácká vynalézavost v praxi. Bulhar vezl cigarety zašité v každém kousku dodávky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.