Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Žena upadla a nemohla vstát, na pomoc čekala dlouhé dva dny

Dlouhé hodiny hrůzy musela prožít žena, která v obci Mouřínov na Bučovicku upadla na zem a už nedokázala vstát. Pomoc sousedky a dvou mladíků se ji dostala až o dva dny později.

V pondělí večer volala na tísňovou linku policie žena, která potřebovala pomoci své sousedce. Sedmatřicetiletou obyvatelku Mouřínova kontaktovali dva místní chlapci, protože jim žena bydlící sama ve vedlejším domě neotvírala, i když se u ní svítilo. Sousedka se však nemohla ke vchodovým dveřím dostat, protože po dvorku pobíhal pes, který si bránil své území. Naštěstí chlapci, kteří paní občas navštívili, psa znali a tak se nebáli projít do domu.

Vchodové dveře byly zamčené, ale sousedka pohledem skrz zjistila, že obyvatelka  leží na podlaze a jen z posledních sil volá o pomoc. Na místo přispěchala hlídka bučovických policistů, kteří museli urychleně jednat. „Policisté vzhledem k situaci využili svého oprávnění a násilně vnikli do domu, aby ženu mohli zachránit," uvedla policejní mluvčí Alice Musilová. Jedenatřicetiletou ženu obézní postavy našli ve zuboženém stavu na podlaze neschopnou pohybu.

„Policisté ve spolupráci s kamarádkou přivolané sousedky, která je šťastnou náhodou zdravotní sestrou, zajistili u ženy do příjezdu záchranářů základní životní funkce," dodala mluvčí. Lékař na místě konstatoval silné podchlazení a  převezl ženu do nemocnice. Jak se později ukázalo, žena před dvěma dny upadla tak nešťastně, že nebyla schopna vstát. Nekonečné hodiny pak trvalo, než přišla pomoc.

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda | Zdroj PČR

Štítky sanitka, záchrana, žena, dům, Mouřínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena upadla a nemohla vstát, na pomoc čekala dlouhé dva dny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.