Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podmínky pro lyžování na svazích jižní Moravy jsou dobré

Dobré podmínky pro lyžaře nabízejí areály v Jihomoravském kraji, v minulých dnech využily ochlazení a dosněžovaly sjezdovky. V Hodoníně u Kunštátu na Blanensku chystají dětský den, v Němčičkách na Břeclavsku začnou zkoušet takzvané monoski. 

„Dosněžovali jsme, jak to jen šlo, na svahu nyní leží vrstva sněhu 40 až 50 centimetrů silná. Skvělé je, že napadl přírodní sníh, takže máme bílou i krajinu v okolí. To se hned lyžuje lépe," uvedl za areál v Hodoníně u Kunštátu Josef Kšica. V sobotu v areálu chystají dětský den, v plánu jsou různé soutěže za drobné odměny. Děti budou mít na lyžování desetiprocentní slevu.

Dosněžovali i v Němčičkách, ale na svahu stále leží technický sníh jen asi do dvou jeho třetin. „Podmínky pro lyžování jsou dobré, ale ten vršek se nám zasněžit zatím nedaří. Z nějakého důvodu nyní máme velké teplotní rozdíly mezi spodní částí svahu a její vrchní částí, která je asi o 60 metrů výš. Tam máme klidně i o čtyři stupně víc než dole, což je velký rozdíl," uvedl Jaroslav Stávek z areálu. Na svahu nyní začnou testovat takzvané monoski, aby si mohli přijít zalyžovat i handicapovaní lidé.

Dobré podmínky pro lyžování nabízí areál ve Filipově údolí na Hodonínsku, uvedl za areál Lubomír Žák. Na sjezdovce leží asi třiceticentimetrová vrstva sněhu, asi pět centimetrů napadlo sněhu přírodního. Obdobně je tomu i v Olešnici na Blanensku, kde na sjezdovce leží čtyřiceticentimetrová vrstva sněhu.

Velmi přijatelné podmínky mají také ve ski areálu Stupava na Uherskohradišťsku. Na sjezdovkách leží 35 až 65 centimetrů převážně technického, ale částečně i nového sněhu.
 

Foto Ski Stupava | Zdroj ČTK

Štítky lyžování, ski areály, Olešnice, Němčičky, Stupava, svah, Jihomoravský kraj, sjezdovka, Hodonín, okres Blansko, Kunštát, okres Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podmínky pro lyžování na svazích jižní Moravy jsou dobré  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.