Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Za měsíc se v Brně otevřou brány olympijského parku. Nabídne víc jak třicítku sportů

Necelý měsíc zbývá do otevření olympijského parku v Brně. Od 9. do 25. února v němu bude probíhat Olympijský festival, který návštěvníkům nabídne více než třicet zimních i letních sportovních příležitostí. Vedle hokeje, curlingu a krasobruslení si návštěvníci vyzkouší biatlon, snowboarding nebo i skok na lyžích.

Olympijský festival nabídne návštěvníkům  příležitost ke sportování, ale také možnost zapůjčit si veškeré sportovní vybavení v půjčovnách přímo v areálech festivalu. V obou dějištích festivalu - tedy v Ostravě i v Brně, bude výrazně zastoupen lední hokej. V Brně se u autogramiády sejdou legendy HC Kometa Brno.

Krasobruslařský program nabídne exhibiční vystoupení, ale také kurzy krasobruslení, na jejichž konci si budou moct zájemci zabruslit s některou z českých krasobruslařských osobností, například s Reném Novotným, mistrem světa v kategorii sportovních dvojic.

Bohatou část programu tvoří lyžařské disciplíny. Připraveny budou nejenom běžecké tratě, ale také výuka správného mazání lyží nebo závod s bývalým mistrem světa na 50 km Martinem Koukalem.

U pavilonu Z na Výstavišti Brno vyroste snowpark, v němž se budou moct vyřádit snowboardisté.V plánu jsou taktéž lekce výuky. Ti, kdo snowboardy ovládají, budou mít k dispozici pumptrackovou dráhu, která obsahuje také část pro jízdu na skateboardech a longboardech.

Zájemci o biatlonový prožitek si můžou vyzkoušet biatlonovou střelnici, své místo bude mít na Olympijském festivalu také mobilní skokanský můstek K-4, vhodný pro všechny věkové kategorie, včetně malých dětí. Připraven bude trenažér pro jízdu na saních a ledová plocha pro jízdu na skeletonu a dvojbobu, závodní čtyřbob bude přistaven k nahlédnutí. Chystá se představení rychlobruslařských disciplín a příznivce volného bruslení čekají stovky metrů tzv. ledových cestiček.

„V programu budou zastoupeny všechny sporty z programu zimních olympijských her, což pro nás bylo prioritou,“ uvedla Naďa Černá, manažerka projektu Olympijský festival 2018. „Prezentovat se budou ale také sporty z letních her a chybět nebudou ani méně populární resp. adrenalinová odvětví jako třeba kryathlon, což je zimní varianta triatlonu čili zimní plavání, běh a běh na lyžích," dodala Černá. 

Návštěvníci areálů si budou moct vyzkoušet atletické disciplíny, zahrát stolní tenis na ministolech. Představí se korfbal, florbal, kiting, taekwondo ITF, autokros, k dispozici bude ledolezecká stěna a k vidění budou také ukázky cheerleadingu nebo ropeskippingu. V horských střediscích proběhne navíc prezentace skialpinismu nebo ukázky sněžnic. „Jeden den v rámci programu bude věnován paralympijským sportům - připraven je sledge hokej, krasobruslení pro handicapované nebo běh na lyžích poslepu,“ uzavřela Černá.

Olympijský festival 2018 se uskuteční v Brně a Ostravě od 9. do 25. února. Sportoviště v Brně vyrostou v pavilonu Z na Výstavišti Brno a v jeho okolí. Slavnostní zahájení je v obou areálech naplánováno na pátek 9. února, 11.00 hodin.


Olympijský festival Brno

Vstupné na Olympijský festival je 50 Kč, děti do 12 let resp. 150 cm v doprovodu dospělých mají vstup zdarma.

Zastoupené sporty na Olympijském festivalu 2018

Zimní olympijské sporty

lední hokej, krasobruslení, běh na lyžích, biatlon, boby, curling, akrobatické lyžování, krasobruslení, rychlobruslení, saně, skeleton, snowboarding, skoky na lyžích

Letní olympijské sporty

atletika, stolní tenis

Další sporty

autokros, biliard, fatbike, florbal, hokejbal, kiting, korfbal, kryatlon, ledolezectví, lyžařský orientační běh, metaná, rope skipping, longboarding, skialpinismus, sněžnice, šachy, taekwondo ITF, taneční

Autoři | Zdroj s použitím TZ

Štítky Olympijský park, Olympijský festival, Brno, sport, olympijské hry, festival, krasobruslení, Ostrava, HC Kometa Brno, René Novotný, paralympijské hry, Brněnské výstaviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za měsíc se v Brně otevřou brány olympijského parku. Nabídne víc jak třicítku sportů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.