Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž našel na půdě za trámem schovaný nevybuchlý granát z první světové

O takové překvapení asi stojí málokdo. Své o tom ví muž z Vyškovska, který našel při demolici hospodářské budovy za trámem schovaný ruční granát z první světové války.

Nálezy pozůstatků z druhé světové války nebývají podle policistů na Vyškovsku ničím neobvyklým. Lidé nacházejí tyto předměty při procházkách lesem, během polních a zahrádkářský prací, munice nacházejí i tzv. hledači kovů. Včerejší oznámení z Ivanovic na Hané však již tak obvyklé nebylo.

Na tísňovou linku policie zavolal muž, že během demoličních prací našel za trámem na půdě hospodářské budovy granát. Na místo ihned vyrazili vyškovští policisté a do Ivanovic mířil i policejní pyrotechnik

. Nález byl, jak se ukázalo po posouzení specialistou na výbušniny, neobvyklý v tom, že šlo o nevybuchlý granát z 1. světové války, který si zde někdo ukryl. Pyrotechnik si jej na místě převzal k likvidaci. „Vždy při takovýchto a obdobných nálezech je na místě přivolat ihned policii. S předmětem nemanipulujte," uzavřela policejní mluvčí Alice Musilová.

Autoři | Foto ilustrační foto, History of American Wars | Zdroj PČR

Štítky trám, první světová válka, okres Vyškov, druhá světová válka, Ivanovice na Hané, Ivanovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž našel na půdě za trámem schovaný nevybuchlý granát z první světové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.