Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

VIDEO: V brněnské zoo se po čtvrtstoletí narodila lvíčata, vyhráno ale ještě nemají

Krásný dárek v podobě dvou lvíčat nadělila lvice Kivu brněnské zoo na konci letošního roku. Lvíčata se narodila 29. prosince, první přišlo na svět v 19:53, druhé ve 23:55. Obě pijí a samice Kivu se o ně stará, vyhráno však ještě nemají. Poslední úspěšný odchov lvů se v Zoo Brno datuje do roku 1993.

„Z narození lvíčat máme nesmírnou radost, ale není vůbec jisté, zda přežijí. Stále ale ještě trvá kritické období, takže nemáme vyhráno a není jisté, zda přežijí. Pohlaví mláďat zatím neznáme," uvedl mluvčí brněnské zoo Michael Vaňáč.

„Pro Kivu je to první zkušenost s porodem a starostí o potomky, o které se teprve učí pečovat. Necháme plně na ní, aby se vše naučila a osvojila si mateřské instinkty. Pro nás je nesmírně cenné už to, že víme, že se samice Kivu a samec Lolek úspěšně pářili a že mohou mít mláďata," dodal Vaňáč.

První odchovy jsou podle něj nesmírně těžké a proto není možné odhadnout, jak dopadnou. Samice lva konžského (Panthera leo bleyenberghi) Kivu se narodila 12. 10. 2012 v portugalském Lisabonu. Do Zoo Brno přijela 11. 7. 2017 z ústecké zoo. Lolek na Mniší horu přicestoval přesně o týden později z polského Gdaňsku, kde se také 14. 7. 2015 narodil.

Autoři | Foto Zoo Brno | Zdroj Zoo Brno

Štítky lvi, zoo, mláďata, Kivu, Lolek, Brno, Zoologická zahrada Brno, Lisabon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V brněnské zoo se po čtvrtstoletí narodila lvíčata, vyhráno ale ještě nemají  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.