Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Stačila zapálená svíčka a dům skončil v plamenech. Přes Vánoce hasiči likvidovali tři požáry domů

Perný víkend měli jihomoravští hasiči. Během soboty a štědrovečerní neděle hasili hned tři požáry rodinných domů.

Víkend požárů začal v noci na sobotu ve Vlasaticích na Brněnsku. Požár zasáhl dílnu a střechu rodinného domu a hrozilo jeho další rozšíření. Na místo tak postupně přijelo 10 jednotek, automobilový žebřík z brněnské stanice Lidická a protiplynový vůz ze stanice Líšeň v Brně. Hasiči museli vynosit slámu z půdy a prolévat ji vodou. Konečká škoda se blíží milionu korun. Příčina zůstává v šetření. Při události se nikdo nezranil.

Požár rodinného domu v Černině na Znojemsku způsobiltaktéž milionovou škodu. Vyjížděli k němu hasiči v noci ze soboty na neděli. Nikdo se naštěstí nezranil. Vyšetřování příčiny vzniku požáru pokračuje.

K poslednímu požáru vyjely jednotky v neděli kolem půl jedné odpoledne. Hořelo uvnitř rodinného domu v Těmicích na Hodonínsku. Na místě hasiči v zakouřeném domě likvidovali požár v koupelně. Do půl hodiny byly plameny uhašeny. Při požáru se nikdo nezranil.

Škoda je však vysoká. Okolní místnosti samotného požáru poškodilo také sálavé teplo a kouř. Vyšetřovatel proto odhadl škodu na milion korun. Příčinou požáru byla nedbalost, při které zůstala zapálená svíčka bez dozoru.      

Autoři | Foto HZS JMK | Zdroj HZS JMK

Štítky požáry, jihomoravský kraj, Vánoce, požár, rodinný dům, Brno, Vlasatice, Líšeň, Brněnsko, okres Znojmo, okres Hodonín, Těmice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stačila zapálená svíčka a dům skončil v plamenech. Přes Vánoce hasiči likvidovali tři požáry domů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.