Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Brno uspořádá sbírku dětských knih. Poputují do dětských domovů

Brno vyhlásí sbírku dětských knih. Potrvá od 8. do 31. ledna, řekl dnes novinářům primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL). Podle něj budou moct zájemci přinést do pobočky Knihovny Jiřího Mahena nové knížky od Ježíška, které už přečetli, nebo starší zachovalé knihy s tematikou pro děti. Sbírka navazuje na loňskou akci, při které město vyhlásilo sbírku hraček a vybralo jich skoro 8000. Vybrané kusy se potom rozdělí mezi azylové domy, dětské domovy a nemocnice.

Knihovna v Kobližné ulici vymezí ve foyer prostor, kde budou regály, a pracovníci do nich budou skládat přijaté knihy. „Kdo knihu přinese, může si na oplátku i nějakou odnést. Na konci sbírky všechny kusy shromáždíme a dáme je především organizacím nestátního neziskového sektoru," uvedl Hladík.

Podle něj mohou lidé darovat knížky, které dostanou pod stromeček a už je přečtou, nebo už jim leží doma v regálu z dřívější doby. Přijímat se budou knihy z novějších edicí a nepoškozené. „Úplně nechceme, aby nám někdo přinesl opravdu staré knihy, které mu roky ležely na půdě," poznamenal náměstek.

Hladík už loni přišel s nápadem uspořádat sbírku hraček, které pak dostanou děti z domovů. „Sbírka hraček měla úspěch. Stovky lidí nám přinesly skoro 8000 hraček pro děti, které neměly v životě takové štěstí. Bylo úžasné, jak si i samotné děti dokázaly uvědomit, že někteří jejich vrstevníci nemají možnost mít své vlastní hračky, a darovaly jim tu svoji oblíbenou," doplnil Hladík.
    

Foto Budějcká Drbna | Zdroj ČTK

Štítky kniha, Brno, hračka, Petr Hladík, dětský domov, Jiří Mahen, KDU-ČSL, Ježíšek, knihovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno uspořádá sbírku dětských knih. Poputují do dětských domovů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.