Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Z Dominikánského náměstí natrvalo zmizí auta

Konec bude autům na Dominikánském náměstí. To se nyní připravuje na nadcházející vánoční trhy, ani po nich se však na prostor před brněnským magistrátem auta nevrátí. Město chce z náměstí vytvořit společenský prostor. Pro rezidenty hledá náhradní řešení.

Radní v úterý vyhlásili výběrové řízení na rekonstrukci Dominikánského náměstí. To se díky této úpravě promění na společenský prostor. „Je nutné zde provést dlouho plánovanou kompletní rekonstrukci inženýrských sítí a celé plochy náměstí, sítě pod náměstím budou pro snadnější přístupnost přeloženy do kolektoru,“ uvedl náměstek primátora pro oblast investic Richard Mrázek.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 75 milionů korun. Realizace se předpokládá v období 2018–2019. „Plán rekonstrukčních prací zohledňuje i postup rekonstrukce paláce Jalta a oba investoři se o jednotlivých krocích vzájemně informují,“ doplnil náměstek Mrázek.

„S auty se na Dominikánském náměstí nepočítá. Řešíme, co udělat s rezidenty. Městská část Brno-střed navrhla, aby s kartou mohli parkovat v zónách, kde jsou dnes parkovací automaty," doplnil pro ČTK primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL).

Hodnoticími kritérii soutěže bude ze 60% nabídková cena, ze 20% zkrácení lhůty na potřebné aktualizaci prováděcí dokumentace a taktéž ze 20% zkrácení doby celé stavby.

Vánoční Dominikánské náměstí ve vídeňském stylu

I letos se vánoční trhy rozšíří i na DOminikánské náměstí. Stejně jako loni bude náměstí představovat gastronomický středobod Brněnských Vánoc. Nabídku stánků doplní komfortní konzumační zóny, třeba na terase kostela sv. Michala. 

Nově se letos z Dominikánského náměstí stane hlavní cíl pro rodiny s dětmi. Z náměstí Svobody se sem přesunou největší dětská lákadla – Ježíškova pošta, ZOO koutek se živými ovcemi a kozami, kolotoč a také úplně nový vyřezávaný dřevěný betlém.

Autoři | Foto MMB | Zdroj MMB, ČTK

Štítky Dominikánské náměstí, Richard Mrázek, Petr Hladík, KDU-ČSL, Jalta, Brno-střed, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Dominikánského náměstí natrvalo zmizí auta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.