Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnská zoo žije Týdnem ledních medvědů

Brněnská zoo připravila vůbec poprvé Týden ledních medvědů, který odstartoval v pondělí a potrvá do soboty 11. listopadu. Návštěvníci se mohou těšit na soutěže, jejichž výherce pomůže chovateli s krmením ledních medvědů a bude mít možnost nahlédnout do zázemí. Akce je součástí celosvětové kampaně Save our Sea Ice, kterou pořádá ochranářská organizace Polar Bears International.

Dnes se například v brněnské zoo dozvíte, jak zásadní vliv na život ledních medvědů může mít úspora elektrické energie a topení. Ve čtvrtek doporučujeme vzít si do zoo pastelky, protože všichni návštěvníci si mohou odnést antistresovou omalovánku s ledním medvědem. Páteční program bude zahrnovat kvíz, ve kterém si lidé ověří své (ne)znalosti o těchto krásných šelmách.

V sobotu 11. listopadu spustíme v sále správní budovy přímý přenos ledních medvědů z volné přírody, který zajišťuje právě organizace Polar Bears International. Kromě toho budou k dispozici křížovka, kvíz i omalovánka pro ty, co nemohli přijít ve všední den.

Když si zájemci budou chtít lední medvědy nakrmit a podívat se do zázemí zoo, stačí vyplnit křížovku nebo kvíz, hodit je do připraveného boxu v prodejně upomínkových předmětů na restaurací U Tygra a počkat, zda se na ně usměje štěstí. Po celý týden samozřejmě nebudou chybět komentovaná krmení. Ve čtvrtek a v pátek se budou konat v 14:30 hodin, v sobotu pak v 10:30 hodin.

Týden ledních medvědů se pravidelně koná začátkem listopadu v souvislosti s migrací ledních medvědů, kteří u města Churchill v Manitobě čekají na zamrznutí Hudsonova zálivu, přes nějž se vracejí k lovištím tuleňů.

Tisková zpráva | Foto Zoo Brno

Štítky medvěd lední, Zoologická zahrada Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská zoo žije Týdnem ledních medvědů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.