Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Radnice brněnského středu chce čistější centrum. Zvýší intenzitu i kvalitu úklidu

Městská část Brno-střed se rozhodla zvýšit v intenzitu a kvalitu úklidu. Nadstandardní čištění bude spočívat ve využití speciální technologie čištění pracující s horkou vodou, tlakovou vodou a horkou párou, které je dosud aplikováno pouze v rámci úklidu přednádražního prostoru.  Zvýšený úklid se dotkne jak historického centra města, tak i lokality kolem Divadla Radost, kde se dlouhodobě potýká se zvýšeným znečištěním.

Společnost AVE, která čištění pracující s horkou vodou, tlakovou vodou a horkou párou pro městskou část zajišťuje, přidává do úklidového provozu další auto, které umí využít pro čištění horkou tlakovou vodu.

Čištění párou se bude týkat vybraných ulic historického centra města, tam, kde se dlouhodobě městská část potýká s potřebou intenzivnějšího úklidu. Jedná se o frekventované ulice a místa, kterými denně projdou tisíce lidí, a proto také dochází k výrazně většímu znečištění.

Čištění bude probíhat každý den po 22.00 hodině na ulici Masarykově od KFC a postupně by se čistily ulice směrem k České. Intenzivní úklid bude trvat zhruba do 3.00–4.00 hodiny ranní. V případě potřeby vyčištění nějakého akutně znečištěného místa bude tato technika využita přednostně. Uvedená technika dokáže lépe vyčistit znečištění nejrůznějšího původu a charakteru, a to i z těžko dostupných míst, jako je například prostor pod odpadkovými koši.

Boj s nepořádkem na Cejlu

Od uplynulého víkendu městská část také zahájila boj s víkendovým nepořádkem v lokalitě ulic Bratislavská-Kornerova-Stará, kolem Divadla Radost. Jedná se o ruční úklid těchto ulic, kde městská část dlouhodobě registruje podněty na zabezpečení úklidu i o sobotách a nedělích a nejenom ve všední dny, jak tomu byl doposud. Co do charakteru čištění se jedná o ruční úklid veřejně prospěšnými pracovníky.

Tisková zpráva

Štítky úklid, městská část, znečištění, Loutkové divadlo Radost, KFC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice brněnského středu chce čistější centrum. Zvýší intenzitu i kvalitu úklidu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.