Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Svatební Špilberk, Malý Amadeus, koncert pro neslyšící a lítání pro dospělé

Nadcházející víkend nabídne pozoruhodné možnosti párům, kteří uvažují či rovnou plánují svatbu. Vrátit se do dětství a pořádně si zablbnout můžou všichni dospěláci a pozoruhodný koncert si můžou užít i lidé, se sluchovým hendikepem.

Pojďme se vrátit do dětství! Páteční večer bude v BrUNO family parku patřit dospělákům! Užijte si na 40 atrakcí, které ve vás probudí to pravé dětské nadšení. Lítání pro dospělé začíná dnes od 20 hodin.

Přemýšlíte o svatbě? V tom případě zpozorněte! Svatební hradní víkend bude po oba víkendové dny . „Zájemci si mohou prohlédnout prostory, které lze si na Špilberku pronajmout k obřadu. A také se seznámí s profesionály, šperkaři, fotografy, cukráři i vizážisty,“ uvedl Michael Kalábek, mluvčí Muzea města Brna spravující Špilberk.

Brněnská zoo  nově ukazuje lidem unikátní ryby. Ze Stuttgartu dorazily čtyřoké hladinovky. "Oči mají horizontálně dělené a umožňují jim sledovat, co se zároveň děje nad i pod hladinou," řekla mluvčí zoo Gabriela Tomíčková. Ryby jsou nápadné nejen vzhledem, ale i trhavými pohyby.

V Besedním domě se koná 24. ročník soutěže malých klavíristů Amadeus. Nadané děti do 11 let hrají skladby Wolfganga Amadea Mozarta. V 6 věkových kategoriích se utká celkem 82 soutěžících. Vyhlášení výsledků soutěže se uskuteční v sobotu v 15 hodin také v Besedním domě.

Intenzivní hudební zážitek je možné prožít i bez sluchu. V neděli si návštěvníci od 17:00 v Divadle na Orlí užijí neobvyklý, benefiční Smyslů-plný koncert, který můžete zhlédnout, vyslechnout či si osahat bez ohledu na to, jaké smysly používáte.Bude totiž určen slyšícím i neslyšícím divákům. Své největší hity v unplugged verzi představí Michal Hrůza a do znakového jazyka je umělecky přetlumočí umělecká skupina Hands Dance. Výtěžek ze vstupného bude věnován Centru pro dětský sluch Tamtam.

Autoři | Foto MMB | Zdroj MMB

Štítky koncert, Špilberk, Amadeus, svatba, Besední dům, Wolfgang Amadeus Mozart, Muzeum města Brna, Zoologická zahrada Brno, Michal Hrůza, Stuttgart, dětství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Svatební Špilberk, Malý Amadeus, koncert pro neslyšící a lítání pro dospělé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.