Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Silná vichřice lámala stromy a utrhla z paneláku zateplení. Hasiči vyjížděli víc než pětsetkrát

Jižní Moravou se, obdobně jako územím celé republiky, prohnala pořádná vichřice. Silný vítr lámal stromy, zpomaloval vlaky, ztrhával střechy a v případě brněnského sídliště Líšeň i utrhoval zateplení panelového domu. Kvůli větru také dnes zavřela brněnské zoo. Stovky lidí se navíc ocitly kvůli sílícímu větru bez elektrického proudu

Jihomoravští hasiči vyjížděli během neděli už k více než pěti stům případům, které zapříčinil vítr. Nejčastěji se jednalo o popadané stromy, poničená auta či uvolněné billboardy. „Zasahovali jsme například na jedné ze škol v Brně-Líšni v ulici Horníkova," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Vítr tam odfoukl plechovou střechu. Jen o pár ulic dále začal dokonce silný vichr oloupávat zateplená z jednoho panelového domu.

Kvůi větru dnes zavřela i brněnská zoologická zahrada.

„Během celého dnešního dne jsme přijali desítky oznámení v souvislosti s povětrnostními podmínkami zejména silným větrem. Jedná se ve většině případů o pády stromů nebo poškození střech poryvem silného větru. Doprava na hlavních tazích Jihomoravského kraje nebyla výrazně komplikována," uvedla policejní mluvčí Štěpánka Komárová. Na dálnici D1 popadala většina provizorních značek v opravovaných úsecích. Za Brnem ve směru na Prahu jsou uzavřené mnohé čerpací stanice, například U Devíti křížů nebo u Velkého Meziříčí.

Jižní Morava hlásí prvního zraněného

„Krátce před 14:00 jsme přijali oznámení o zranění čtyřiašedesátiletého muže, který si chtěl zajistit plechy na střeše domu. Plechy byly poničeny vlivem silného větru. Když muž s plechy na střeše manipuloval při dalším poryvu větru jeden z plechů muže zranil," doplnila Komárová. Muž je nyní v péči lékařů.    

Autoři | Foto HZS JMK | Zdroj HZS JMK, ČTK

Štítky vichřice, strom, Jihomoravský kraj, panelový dům, Zoologická zahrada Brno, Líšeň, Jaroslav Mikoška, Praha, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Silná vichřice lámala stromy a utrhla z paneláku zateplení. Hasiči vyjížděli víc než pětsetkrát  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.