Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidé darovali charitě téměř půl milionu na hospicovou péči

Skoro půl milionu korun vynesla sbírka Diecézní charity Brno nazvaná Koláč pro hospic, která se uskutečnila v první půli října. Charita nyní sečetla vybrané peníze. Výtěžek je určený na podporu všech forem hospicové péče. Pracovníci hospicové péče se starají o lidi, kteří umírají a jsou v poslední fázi života.

Sbírka se konala 4. října ve všech oblastních charitách Diecézní charity Brno. „Bylo to v Blansku, Břeclavi, Brně, Hodoníně, Rajhradě, Tišnově, Znojmě, ale i na Vysočině v Jihlavě, Třebíči a Žďáru nad Sázavou," vyjmenovala mluvčí charity Ivana Němcová Reutin. Zájemci mohli dát peníze ve stáncích. „Sbírka se konala i formou návštěv ve firmách. Společně s dobrovolníky jsme přijímali příspěvky do zapečetěných pokladniček a odměňovali dárce sladkými koláči," dodala mluvčí. Obecně lidé přispívali za jeden koláč desítky korun.

Výtěžek půjde na hospicovou péči, kterou oblastní charity provozují. Mají například kamenné hospice, ale existují i terénní týmy pro domácí hospicovou péči. Jejím cílem je umožnit umírajícím lidem, aby mohli zemřít v domácím prostředí. Odborníci tak navštěvují rodiny a pomáhají jak nemocným, tak rodinným příslušníkům.

Foto Martin Šeda | Zdroj ČTK

Štítky charita, sbírka, hospic, koláč, Diecézní charita Brno, Brno, Kraj Vysočina, Jihlava, Znojmo, Břeclav, Blansko, Třebíč, Tišnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé darovali charitě téměř půl milionu na hospicovou péči  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.