Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO: Lužánky v sobotu ožily díky lidem, kteří se rozhodli pomáhat útulkům

Už od sobotního dopoledne mohl každý, kdo procházel okolo lužáneckého parku, vypozorovat podstatně větší koncentraci pejskařů a jejich čtyřnohých miláčků. Centrum parku totiž ožilo díky umisťovací výstavě Chcete nás?, která si vzala za úkol pomoci pejskům z útulků najít nové a milující páníčky. Tento skvělý nápad přišlo, i díky nádhernému počasí, podpořit několik stovek lidí.

Sluníčko svítilo, opadávající stromy hrály tisíci barev, stovky milovníků pejsků přišly podpořit útulky z celé republiky. Umisťovací výstava Chcete nás?, první svého druhu u nás, přinesla radost všem zúčastněným. A jak se ukázalo již následující den - největší především útulkům. Cíl byl totiž splněn až nad očekávání úspěšně - většina pejsků našla nové páníčky a s nimi i novou budoucnost!

„Finální čísla budou až koncem týdne, protože ne všechny útulky dávaly do adopce psy přímo na místě. Avšak například Domov pro zvířata Minaret přijel s pěti psy, odjel s jedním a pro toho si lidé přijeli v neděli, takže 100% úspěšnost. A to se jednalo o pejsky, kteří byli v útulky rok a více," s potěšením konstatovala hlavní organizátorka akce a předsedkyně spolku Dočasky.cz Andrea Černá.

S obdobným úspěchem se setkaly i další útulky. „Azyl Tail Story přijel se 4 psy, umístil dva. My z Dočasek přijely se šesti, dva zájemci tu už byli na navštěvě a vypadá to dobře," dodala Černá.

Ochotu pomáhat projevili lidé různými způsoby. Od osobní podpory na místě, přes nákupy krmiva pro útulky až po finanční dary. Tisícové částky, které útulky na svůj provoz na transparentních účtech sbírají i týdny, darovali lidé za jediné odpoledne. 

Všechny páníčky, kteří se rozhodli vzít si pejsky z útulku, ocenili přítomní mohutným potleskem při finální promenádě. Tito lidé totiž naplnili hlavní myšlenku celé akce: Nekupuj, adoptuj!

„Akce vyšla až nad očekávání dobře! Byla jsem moc potěšena zájmem veřejnosti, podporou partnerů, přístupem úředníků - od magistrátu přes zeleň města Brna. Jsem moc vděčna za svůj tým, protože bez něj bych to nezvládla," poděkovala Černá. A co další ročníky? „Výsledky budeme dál vyhodnocovat, ale zatím je zpětná vazba velmi pozitivní a to je dost zavazující, takže další ročníky nevylučujememe," uzavřela optimisticky organizátorka.

Foto Tomáš Hrivňák

Štítky Lužánky, Andrea Černá, pes, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Lužánky v sobotu ožily díky lidem, kteří se rozhodli pomáhat útulkům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.