Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnské Tesco u nádraží má nového majitele. Slibuje zlepšení prostředí a nové obchody

Brněnský obchodní dům Tesco u hlavního nádraží, někdejší Prior, koupila od britského maloobchodního řetězce investiční skupina Crestyl. Tesco zůstane v domě jako nájemce, snahou vlastníka je současné prostředí vylepšit a nalákat do domu nové nájemníky a nové obchody. Cenu transakce strany nezveřejnily.

Budova byla postavená v první polovině 80. let vedle hlavního nádraží. V předchozích letech Tesco mělo plány na přestavbu a rozšíření, k čemuž nikdy nedošlo a místo toho už loni ji nabízelo k prodeji. Okolí obchodního domu patří k nejošklivějším místům města, nedávno zmizely různé stánky s textilem a dalším spotřebním zbožím.

Po zlepšení podmínek pro zákazníky a oživení pomocí nových obchodů bude investor přemýšlet o další budoucnosti obchodního domu. „Budeme diskutovat se zástupci města a oznámíme naše plány zhruba za rok," uvedl Koleilat.

Crestyl v minulých letech postavil několik obchodních center v Česku a soustředí se na centra měst, jedná se například o Kladno a Jablonec nad Nisou. Pracuje také revitalizaci bloku budov u Václavského náměstí v Praze s názvem Savarin. Aktuálně má v portfoliu rezidenční i komerční projekty na téměř 20 místech v ČR v hodnotě 1,2 miliardy eur (31 mld Kč).

Foto Firmy.cz | Zdroj ČTK

Štítky Tesco, obchod, obchodní dům, Crestyl, Česko, Praha, Kladno, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské Tesco u nádraží má nového majitele. Slibuje zlepšení prostředí a nové obchody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.