Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Jižní Moravu brázdí přes léto dvoučlenná policejní cyklohlídka

Dvoučlenná policejní cyklohlídka, která v rámci preventivní akce jezdí po Jihomoravském kraji, cyklisty nejčastěji upozorňuje na chybějící odrazky. Pohybuje se po celém Jihomoravském kraji, hlídkovat bude až do září.

Hlídka se na služebních jízdních kolech v rámci akce „Prevence Tour" pohybuje po celém území Jihomoravského kraje. Cyklisty upozorňuje na správné vybavení kola, viditelnost a pravidla bezpečného pohybu v silničním provozu. Cyklisté se s ní už dříve mohli potkat například kolem Pasohlávek či kolem Jednovnic na Blanensku.

„Když vyrazíme na akci, ujedeme denně asi 20 až 30 kilometrů. Ale to se hodně zastavujeme a hovoříme s lidmi," uvedla Procházková. S cyklisty se snaží bavit o bezpečném pohybu po cyklotrase, ohleduplnosti, probírá s nimi povinnou výbavu.

„Všem doporučujeme cyklistickou helmu, přestože dospělí ji nemají za povinnost. Je potěšující, že ve většině případů ji skutečně používají. Z povinné výbavy jim nejčastěji chybí oranžové odrazky ve výpletu kol," uvedla policistka. Tyto odrazky podle ní chybí i u některých nových kol, která jsou jinak plně vybavená.

Vzhledem k tomu, že jde o prevenci, hlídka se podle policistky setkává jen s kladnými reakcemi. A i ti, kteří kolo nemají úplně v pořádku, od ní dostanou menší dárek, například reflexní pásku či tyčinku nebo informační leták. „Aby nezapomněli na to, že jim na kole něco chybí," uvedla policistka.

Cyklohlídka nezapomíná ani na chodce, kterým také zdůrazňuje důležitost bezpečného pohybu a význam reflexních prvků. Po stezkách Jihomoravského kraje by měla jezdit zhruba do začátku září.

Foto PČR | Zdroj ČTK

Štítky Jihomoravský kraj, cyklista, okres Blansko, Pasohlávky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jižní Moravu brázdí přes léto dvoučlenná policejní cyklohlídka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.