Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihomoravští hasiči ovládli světové hasičské hry v Los Angeles

Čtveřice jihomoravských hasičů se vrátila ze Světových policejních a hasičských her v Los Angeles hned s celou řadou medailí. Hasiči bodovali napříč disciplínami.

Vít Malenovský z brněnské stanice v Líšni obsadil 2. místo v soutěži TFA (hasičský silový víceboj simulující činnosti u zásahu) v kategorii od 18-30 let. V TFA vybojovalo zlatou medaili v kategorii 18+ reprezentační družstvo České republiky ve složení Malenovský, Moleš Kalvoda (všichni z Jihomoravského kraje) a Haderka ze Zlína.

                    

Malenovský obsadil také druhé místo v soutěži Stair Race (výběh do cca 62 pater) opět v kategorii 18+. V této disciplíně české družstvo (Malenovský, Moleš, Haderka, Kouřík z Plzeňského kraje) zvítězilo s náskokem téměř dvou minut v kategorii 18+.

 

Stanislav Kalvoda slouží na brněnské stanici Lidická. V Los Angeles bodoval také on. Vybojoval zlato v atletice v běhu na 400m s překážkami a v individuální soutěži TFA obsadil stříbrnou pozici v kategorii 40+. Stal se také členem zlatého českého týmu v TFA.

             

Vyškovský hasič Petr Moleš se kromě již zmíněných týmových úspěchů stal mistrem světa v disciplíně TFA a jako jediný dokončil trať pod 5 minut.  Soutěžil v kategorii 30+, ale byl současně nejrychlejším závodníkem celé soutěže.

               

Radek Málek slouží stejně jako Vít Malenovský v Brně-Líšni a již řadu let boduje v soutěžích naturální kulturistiky. V Los Angeles soutěžil ve dvou kategoriích. V disciplíně Bodybuilding 40+ obsadil třetí místo a stříbro vybojoval v kategorii Bodybuilding Physique. Vzhledem k tomu, že nebylo jasné, jak dopadne jeho příprava po operaci z listopadu loňského roku, jsou tato umístění o to cennější.  Na podzim bude bojovat o postup na Mistrovství Evropy. 

Foto HZS JMK | Zdroj HZS JMK

Štítky Los Angeles, soutěž, Česko, Jihomoravský kraj, Zlín, Líšeň, Evropa, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští hasiči ovládli světové hasičské hry v Los Angeles  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.