Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Developer postaví v Brně u výpadovky na Svitavy téměř 500 bytů

Developerská společnost Imos development postaví v Brně u výpadovky na Svitavy mezi ulicemi Sportovní, Reissigova a Poděbradova téměř 500 bytů. Ustoupila tak z původně plánovaného obchodního centra, o němž mluvila ještě loni na podzim, a vyslyšela hlasy městské části, která si přála vytvořit rezidenční projekt. Kromě bytů zde vzniknou i malé byty či pokoje určené ke komerčnímu ubytování a v polyfunkčních domech budou komerční jednotky pro malé obchody či služby, vyplývá z dokumentu na Informačním portálu EIA.

Součástí projektu je osm domů, tři čistě bytové a zbylé polyfunkční. Většina má být sedmipodlažní, jeden bude jedenáctipodlažní. Od severu k jihu se má táhnout náměstí se zelení, z Reissigovy bude přístupné jen pro pěší, auta budou k domům přijíždět od severu buď od budovaného kruhového objezdu přímo z výpadovky nebo z Poděbradovy ulice.

S postupnou výstavbou se počítá v letech 2019 až 2027. Od roku 2011 je na místě budoucí stavby prázdná pláň, tehdy se totiž demolovaly továrny a administrativní budovy po První brněnské strojírně, později Alstom Power. Celková rozloha území je 3,3 hektaru.

V blízkém okolí se v minulých letech stavěly nebo stále staví další byty, například na Mojmírově náměstí či v Košinově ulici. Na opačné straně jsou nové domy místo bývalé nábytkářské továrny na rohu ulic U Červeného mlýna a Staňkova. V bývalém průmyslovém areálu je několik let také Kaufland a Nákupní centrum Královo Pole. Na severu budou plánované domy blízko u ústí Královopolských tunelů na velkém městském okruhu.
 

Foto ilustrační foto, akustickykatalog.cz | Zdroj ČTK

Štítky Brno, Svitavy, dům, Alstom, Kaufland

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Developer postaví v Brně u výpadovky na Svitavy téměř 500 bytů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.