Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Jihomoravští policisté kontrolovali alkohol u vodáků. Nenašli ani jednoho opilého

Jihomoravští policisté kontrolovali v rámci celorepublikové akce „VODA" vodáky, plavce, rybáře a vůdce malých plavidel, jestli dodržují zákaz požívání alkoholických nápojů nebo jiných návykových a psychotropních látek a neřídí loď v opilosti nebo sjetí. Jižní Morava v tomto ohledu dopadla na výbornou.

Policisté při akci na jihu Moravy zkontrolovali celkem 38 lidí v 29 lodích, 7 přístavištích a 1 půjčovně lodí, Všichni obstáli na výbornou. Policisté s nimi nemuseli řešit žádný přestupek. „I na vodě platí okřídlené heslo: Prevence se musí vyplatit," prohlásil jihomoravský policejní mluvčí Pavel Šváb.

Celorepubliková statistika: na pět set "zadáků" osm opilých

Akce „VODA“ probíhala po celé České republice. Celkem se ji zúčastnilo 279 policistů, kteří na 89 akcích zkontrolovaloi 606 plavidel a 93 přístavišť. „Společně s pracovníky Státní plavební správy se policisté zaměřili především na odhalování protiprávních jednání v souvislosti s řízením a provozem plavidel na sledovaných a nesledovaných vodních cestách a vodních plochách," uvedl mluvčí policejního prezidia Petr Habenicht.

Při kontrolách plavidel policisté zjistili 80 závad a při kontrolách půjčoven lodí byla zjištěna závada jedna. Celkem policisté zkontrolovali 520 vůdců plavidel, kdy osm z nich bylo pod vlivem alkoholu.

 

Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky Jihomoravský kraj, Pavel Šváb, Česko, Státní plavební správa, Morava, Policejní prezidium České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští policisté kontrolovali alkohol u vodáků. Nenašli ani jednoho opilého  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.