Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Do brněnské zoo dorazí královna zvířat lvice Kivu

V úterý přicestuje z Ústí nad Labem do brněnské zoo samice lva konžského. Jmenuje se Kivu, narodila se v roce 2012 v portugalské Zoo Lisabon a do Zoo v Ústí přišla o dva roky později. Společnost ji bude dělat lev Lolek, který přicestuje z polské Zoo Gdaňsk o pár týdnů později.

„Na návrat lvů do Brna se připravují jejich budoucí chovatelé, ale i samotná zvířata. Zatímco chovatelé se seznamují s novým zařízením a chovatelskými podmínkami v domovských institucích obou lvů, aby jim co nejvíc usnadnili stěhování, Kivu s Lolkem se učí používat přepravní bedny, aby do nich před transportem uměli nastoupit bez uspání,“ doplnil ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

 

Lvice Kivu, která přijede jako první, se po příjezdu začne seznamovat s ubikací a bude čekat na samce. Samec Lolek, který se v Gdaňsku narodil v roce 2015 je zvyklý na život ve větší skupině, složené z jeho rodičů a sourozenců. Těžko by sám snášel první dny života v novém, neznámém prostředí a proto dorazí později. Oba lvi budou mít v ubikaci k dispozici vlastní box a seznamovat se budou přes kontaktní místo. Teprve po asi dvou týdnech se poprvé setkají na odstavném dvorku. První přímý kontakt může být bouřlivý, ale chovatelé budou připraveni situaci zvládnout.

„Při výběru zoologické zahrady, která poskytne lvy do naší nové expozice, jsme hledali takovou, která chová lvy konžské, poddruh pocházející z oblasti Kalahari,“ vysvětluje Hovorka. Lví areál bude totiž součástí komplexní expozice Kalahari, představující zvířenu ze suchých oblastí jihozápadní Afriky, v jejímž středu se nachází poušť Kalahari. Novou expozici lvů brněnská zoo slavnostně otevře 26. srpna 2017 a předá lvy jejich adoptivním rodičům - energetické společnosti SPP.

 

Tisková zpráva | Foto Zoo Brno

Štítky Zoologická zahrada Brno, Kivu, Ústí nad Labem, Gdaňsk, Kalahari, Lisabon, zoologická zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do brněnské zoo dorazí královna zvířat lvice Kivu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.