Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Všechna koupaliště na přehradě mají dobrou vodu ke koupání

Všech pět koupališť na Brněnské přehradě má vhodnou vodu ke koupání. Na dalších přírodních koupalištích v kraji budou podle ní hygienici odebírat vzorky až po víkendu. Stanice sleduje přes dvacet nejnavštěvovanějších přírodních koupališť.

Na přehradě se hygienici zaměřují na koupaliště Rakovec, Rokle, Kozí horka, Osada a Sokolské koupaliště. Vzorky tam odebírali v týdnu, vyhodnocení mají k dispozici dnes. „Voda je vyhovující. Teplota je v průměru kolem 22,8 stupně," uvedla Jana Zelená z odboru hygieny obecné a komunální jihomoravské hygienické stanice. 

O dalších lokalitách aktuální informace nemá. „Střídá se teplo s deštěm, takže předpoklad je, že by vývoj mohl být příznivý. Vzorky ale budeme odebírat až po víkendu, kdy budeme vědět, jaká je kvalita vody," doplnila Zelená.

Hygienici sledují kvalitu vody nejméně jednou za měsíc a některá koupaliště hlídají i jiné organizace. Povodí Moravy hodnotí situaci například na Brněnské přehradě. Informace najdou lidé na tabulích umístěných na koupalištích, na nichž mohou vidět, zda je voda vhodná ke koupání, má mírně zhoršené vlastnosti, horší jakost, není vhodná ke koupání nebo je dokonce nebezpečná.

Kromě přehrady v Brně sledují vodní nádrže Letovice a Palava i rybník Suchý na Blanensku, jezírko Wellness Infinit Maximus v Brně stejně jako brněnský biotop a dále přírodní koupaliště v Kovalovicích na Brněnsku, na Nových Mlýnech na Břeclavsku, na Lučině i v Bohuslavicích na Hodonínsku, v Lulči na Vyškovsku i na Vranovské přehradě, Vémyslicích, Banticích a Výrovicích na Znojemsku.

Zdroj ČTK

Štítky koupaliště, koupání, přehrada, Brněnská přehrada, Krajská hygienická stanice, Povodí Moravy (státní podnik), Brno, Rokle, Rakovec, Osada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všechna koupaliště na přehradě mají dobrou vodu ke koupání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.