Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nebe na zemi sledovalo sto třicet tisíc lidí. Celková návštěva ohňostrojů byla víc než milionová

Závěrečnou show festivalu ohňostrojů Ignis Brunensis sledovalo podle odhadu pořadatelů v sobotu v noci v okolí hradu Špilberk přes 130.000 lidí. Celkový zájem lidí o 20. ročník přehlídky přesáhl milion diváků.

Epilog v sobotu obstarala společnost Flash Barrandov SFX. Ohňostroj nachystali na hudbu Franka Sinatry, Louise Armstronga a Deana Martina. Show uzavřela skladba Jaroslava Ježka Nebe na zemi.

Celkem letošní jubilejní přehlídka Ignis Brunensis nabídla pět ohňostrojů na Brněnské přehradě, úvodní prelude a závěrečný epilog se konal nad Špilberkem. Všechny akce zhlédlo dohromady 1,03 miliony diváků.

Vítězem 20. ročníku festivalu Ignis Brunensis jsou španělští ohňostrůjci ze společnosti Pirotecnia Ricardo Caballer. Jejich show nazvaná Kouzelné sny uspěla také loni na festivalu v Montrealu. Kromě hlavní ceny si Španělé odvezou do Valencie i ocenění České televize za nejlepší scénografické řešení a cenu brněnského primátora za nejlepší design na závaznou hudební dvouminutovku, což byl Bugatti step od Jaroslava Ježka.

Hlasování o diváckou cenu ještě neskončilo. „O držiteli divácké ceny se teprve rozhoduje od sobotní noci. Diváci vybírají ze všech sedmi letošních ohňostrojů na Brněnské přehradě i nad Špilberkem. Výsledky budou vyhlášeny ve čtvrtek 29. června," uvedl Ondřej Morávek ze společnosti Snip. Hlasovat můžete na tomto odkaze.

Foto Robert Vystrčil, Ignis Brunensis | Zdroj ČTK

Štítky ohňostroj, festival, Ignis Brunensis, Špilberk, Jaroslav Ježek, Louis Armstrong, Frank Sinatra, Dean Martin, Brněnská přehrada, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebe na zemi sledovalo sto třicet tisíc lidí. Celková návštěva ohňostrojů byla víc než milionová  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.