Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Festival veteránů na zámku ve Slavkově se dnes nekoná, platí zákaz vjezdu do parku

Tradiční sraz veteránů Oldtimer festival na slavkovském zámku dnes nebude. Platí zákaz vjezdu aut do parku a přijíždějící auta budou odkláněna na běžná parkoviště. Pořadatele už měsíce hledá policie. Vedení zámku oznámilo už před několika týdny, že nepočítá s tím, že v pořadí 24. ročník akce se letos uskuteční. Definitivně to ale potvrzeno nebylo.

Jak uvedla ředitelka zámku Eva Oubělická, zámek byl připraven uchystat park a další zázemí k tomu, aby se sraz mohl uskutečnit. „Protože však k dnešnímu dni nedošlo k uzavření upřesňující smlouvy a nebyly učiněny žádné přípravné a organizační práce pro konání akce, musíme bohužel konstatovat, že se akce v letošním roce neuskuteční," uvedla Oubělická.

Jak už dříve řekla policejní mluvčí Alice Musilové, pořadatel nenastoupil do výkonu trestu a skoro rok ho hledá policie. Jak uvedla Oubělická, zámek s ním má uzavřenou dlouhodobou rámcovou smlouvu o rezervaci termínu, každý rok se ale podepisuje upřesňující smlouva. Kvůli ní začali letos pracovníci zámku pořadatele shánět a narazili na vypnuté telefonní linky.

„My jen poskytujeme prostor, sami nic takového nyní pořádat nemůžeme," vysvětlila už dříve ředitelka. Doplnila, že zámek na akci nemá žádná práva, na Oldtimer festival jako takový existuje ochranná známka.

Do zámeckého parku každoročně najíždí více než tisícovka historických vozů, které přicházívá obdivovat kolem 10.000 návštěvníků. Nelze vyloučit, že někdo přijede i letos. „Lidé jsou zvyklí jezdit každoročně ve stejný termín. Budeme mít připravenou informační službu, která jim bude vysvětlovat, co se stalo, aby došlo k co nejmenším škodám a nekomfortu," uvedla už dříve ředitelka.

Škody zámek teprve vyčíslí, už nyní jdou podle ředitelky do tisíců, v případě započtení hodin, které nad nečekanou situací strávili zaměstnanci zámku, do desetitisíců. Zámek bude tratit i na nezaplacení pronájmu plochy, škoda tak se ještě podstatně zvýší.
 

Foto Atlas Česka | Zdroj ČTK

Štítky zámek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival veteránů na zámku ve Slavkově se dnes nekoná, platí zákaz vjezdu do parku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.