Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

Hartmann - Rico investuje ve Veverské Bítýšce desítky milionů korun a rozšiřuje výrobu

Jeden z nejvýznamnějších zaměstnavatelů v regionu, výrobce zdravotnických pomůcek Hartmann - Rico, investuje letos do rozšíření výroby a zázemí pro zaměstnance 55 milionů korun. Rozšíření výroby a investice do automatizace má zvýšit výrobu jednorázových operačních setů do tří let až o 20 procent. Výrazně investovat hodlá společnost i v dalších letech. Práci by ještě letos díky tomu mohlo získat až padesát lidí.

Firma Hartmann - Rico je největším dodavatelem operačních, tzv. CPT setů na českém trhu. CPT setů, tedy základních sad pomůcek a roušek pro doktory i pacienty při operační zákrocíhc, ročně v Česku vyrobí 3,5 milionu. K tomu ještě jeden a půl milionu standardních neoperačních setů a milion roušek. Čísla však mají dále růst. 

„Každý den se ve Veverské Bitýšce vyprodukuje více než 13 tisíc setů a kapacity jsou dostateční na to, aby závod přistoupik k rozšíření výroby o další kapacitu. Nově budeme moci nabídnout desítky nových pracovních míst," uvedl výkonný ředitel společnosti Pavel Fuchs.

Ve třech závodech a dvou expedičních centrech v Česku zaměstnává společnost dohromady přes 1550 lidí. Ve Veterské Bitýšce našlo práce necelých 740. Krom Veverské Bitýšky má společnost výrobnu také v Chvalkovicích a Havlíčkově Brodě. Za letošní rok nabrala firma zhruba 110 nových pracovníků, do konce roku jich však hodlá najmout ještě padesát.

Letos sto padesát milionů v investicích, příští rok nové výrobní linky

Padesát pět milionů korun investovala společnost do rozšíření a rekonstrukce jedné z výrobních linek ve Veverské Bítýšce. „Zároveň je to příprava na instalaci nové linky v hodnotě víc než milion euro, která je v plánu příští rok. V pozadí však připravujeme další akce, jak dál automatizovat a instalovat další výrobní linky. Ty by měly také přijít v roce 2018,“ prozradil výkonný ředitel.

Výše investic společnosti se v Česku za letošní rok vyšplhala na sto padesát milionů korun. „Můžu vám slíbit, že v budoucích letech máme v plánu investovat ještě více," prozradil Raymund Heinen, člen představenstva společnosti Hartmann.

Zlepšení podmínek pro zaměstnance

Součástí rekonstrukce jedné z budov je i nové zázemí pro zaměstnance. „Na pracovní prostředí klademe veliký důraz. Chceme, aby se tu zaměstnanci cítili dobře. Investovali jsme do snižování hluku, zvyšování čistoty. Věřím, že je to naší konkurenční výhodou," uvedl Fuchs také vzhledem k faktu, že ve Veverské Bítýšce jsou 70% zaměstnanců ženy.

Obrat firmy každoročně stoupá. Za poslední rok se Hartmann - Rico mohla pochlubit obratem okolo 4,4 miliardy korun. Celosvětově zaměstnává koncern Hartmann zhruba deset tisíc lidí. Roční obrat společnosti dosahuje téměř dvou miliard eur.

Štítky výroba, Veverská Bítýška, investice, Česko, výrobní linka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hartmann - Rico investuje ve Veverské Bítýšce desítky milionů korun a rozšiřuje výrobu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.