Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Brněnská telenovela s růžovým tankem pokračuje. V sobotu ho ozdobil transparent

Růžový tank před Červeným kostelem zůstává artefaktem, jenž přitahuje pozornost kolemjdoucích. Během jediného květnového dne z něj nejprve spadl na hlavu mladík, který si pořizoval selfie na hlavni, a jen o několik hodin později ho členové politického hnutí překryli modrou plachtou. Několik dní na to se ho pak členové vojenského klubu pokusili přetřít nazeleno. Proměnám tanku však konec není, nově na něm přibyl transparent.

Tuto sobotu po poledni se na dělu objevil pro změnu háčkovaný transparent s nápisem „Moc hlavně imaginaci“. Visel tam přibližně patnáct minut, než ho po konzultaci s vystavovatelem tanku odvázala hlídka městské policie.

„Strážníci mají k dispozici informace o osobách, které transparent vyvěsily a z náměstí následně odešly. Stejně jako v případě překrytí tanku plachtou postupuje městská policie událost k posouzení do správního řízení," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

 V krajním případě může autorům nápisu hrozit pokuta do třiceti tisíc korun za porušení vyhlášky o veřejné zeleni. Chrání totiž i neživé umělecké či estetické prvky a památníky před neoprávněným užíváním. 

Zdroj: MP Brno

Štítky Červený kostel, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská telenovela s růžovým tankem pokračuje. V sobotu ho ozdobil transparent  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.