Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Prigl rozzáří Pocta Hansu Zimmerovi a Jaroslavu Ježkovi. Před tím zahrají UDG nebo Zuzana Smatanová

Festival Ignis Brunensis dnes pokračuje další ohňostrojovou show. Po famózním výtvoru Jacku Sparrow od domácího týmu se představí nejlepší ohňotvůrci sousedního Rakouska, společnost PYROVISION. Také dnes se o kulturní program před festivalem postará RegioJet Music Fest.

Brněnský festival se letos zařadií mezi největší ohňostrojné akce v Evropě i ve světě. Na festival přijíždí ohňostrůjci z Rakouska, Německa, společné týmy Švýcarska s Čínou, ohňostrůjci ze Španělska a jako vždy také dva domácí české týmy. A právě show z rakouské produkce bude dnes pokračovat v soutěžní části festivalu.

Společnost PYROVISION byla založena v roce 1996 Christianem Czechem. Každoročně produkuje přes sto velkých ohňostrojů, show a speciálních pyrotechnických efektů v divadle a filmech v Rakousku i v zahraničí. Jako nejúspěšnější rakouská společnost získala mnoho ocenění v mezinárodních pyrotechnických soutěžích.

Pocta hudebním velikánům

„POCTA HANSI ZIMMEROVI ...a Jaroslavu Ježkovi"

Tak se jmenuje druhý soutěžní ohňostroj z dílny Christiana Czecha společnosti PYROVISION. „Hans Zimmer je jedním z největších skladatelů filmové hudby a autorem hudby nejpopulárnějších a nejúspěšnějších filmů v posledních dvaceti letech. A k ohňostrojům se jeho hudba hodí dokonale. Pro naši společnost je Brno velkou výzvou, protože na letošní soutěž se sjeli ti nejlepší designéři pyrotechnických show,“ uvedli ke své show tvůrci.

Ohňostroj doprovodí Bugatti Step od Jaroslava Ježka a výběr filmové hudby Hanse Zimmera.

Půvabná zlatá slavice

Novinkou v Ignis Brunensis je hudební festival RegioJet Music Fest, který všem návštěvníkům na přehradě zpříjemní čekání na soutěžní ohňostroje. Programy budou už od odpoledních hodin probíhat pro posluchače a diváky s volným vstupem nad Rakoveckou pláží. V průběhu pěti ohňostrojných programových dnů vystoupí řada domácích hvězd.

Festival odstartoval dnes ve 13 hodin. Největš hvězdy však vystoupí v podvečer před ohňostrojem. Na pódiu se nejdříve od půl osmé představí oblíbená domácí skupina UDG. Následovat je bude od devíti hodin sympatická slovenská zpěvačka, držitelka několika platinových desek a vítězka šesti Zlatých Sláviků Zuzana Smatanová. Podrobný harmonogram vystoupení najdete na stránkách festivalu.

Návštěvníci se na Rakovecké pláži můžou osvěžit u třiceti stánků s občerstvením. Po ohňostroji následuje afterparty. 

Foto Tomáš Hrivňák

Štítky festival, Hans Zimmer, Jaroslav Ježek, Zuzana Smatanová, ohňostroj, Rakousko, Ignis Brunensis, RegioJet, Jack Sparrow, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prigl rozzáří Pocta Hansu Zimmerovi a Jaroslavu Ježkovi. Před tím zahrají UDG nebo Zuzana Smatanová  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.