Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Pasohlávek dorazilo zhruba osm tisíc nadšenců motorek Harley Davidson, další ještě přijedou

Do Pasohlávek na Brněnsku dorazilo už asi 8000 majitelů motocyklů Harley-Davidson z celé Evropy, v Česku se koná jejich evropský sraz po 14 letech. Konečný počet účastíků ale bude ještě vyšší, motorkáři se ještě sjíždějí.

V Česku se poslední evropský sraz této značky motocyklů konal v roce 2003 u Českých Budějovic. „Každý rok spolu jednotlivé země soupeří, která z nich bude evropský sraz hostit, a pro letošní rok jsme to vyhráli my," řekl prezident brněnského klubu Harley-Davidson Dušan Fedor.

Motorkáři se do Pasohlávek sjížděli už od středy, sraz oficiálně začal dnes, potrvá do neděle. Rezervovaný mají kemp v Pasohlávkách, ale také přilehlé pole a louky, podle Fedora asi 40.000 metrů čtverečních. Fedor předpokládá, že konečné číslo zúčastněných motorkářů přesáhne 10.000.

Motorkáři jsou z celé Evropy, Portugalskem a Španělskem počínaje, Finskem a Ruskem konče. Pro účastníky se chystá program a motorkářské soutěže. Pro širší veřejnost je akce víceméně uzavřená, ale zájemce si může koupit vstupenku za 75 eur (asi 2000 Kč). „Není to primárně určené pro širší veřejnost," vysvětlil vyšší cenu vstupného Fedor. Zájemci ale motocykly budou moci vidět například na jejich výjezdu do Brna, kam se vydají v sobotu dopoledne. Podle Fedora jich do brněnské náměstí Svobody dorazí necelá tisícovka kolem poledne, zůstanou tam zhruba do 17:00.

V Česku je několik klubů, které sdružují majitele značky Harley-Davidson. Nejpočetnější je pražský, který je údajně nejstarším klubem Harley-Davidson na světě. Vznikl v roce 1928 a nyní má zhruba 300 členů. Brněnský jich čítá asi 60.

Americká značka Harley-Davidson bývá označována za legendu mezi motocykly. V roce 2003 slavila 100 let od svého vzniku. První motocykl této značky představili William Harley a Arthur Davidson v roce 1903, v prvním roce vyrobili tři kusy.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Pasohlávky, Harley-Davidson, Česko, motocykl, Evropa, Brněnsko, Rusko, Španělsko, Finsko, Portugalsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Pasohlávek dorazilo zhruba osm tisíc nadšenců motorek Harley Davidson, další ještě přijedou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.