Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Běhejme a pomáhejme útulkům! V Lužánkách se poběží za pomoc pejskům v nouzi

Jít si zaběhat, sám, s dětmi nebo pejskem. Skvělá věc pro vlastní zdraví a v Brně navíc nově i pro opuštěné pejsky v útulcích. Oblíbený lužánecký park se příští neděli odpoledne stane místem, kde běhat znamená pomáhat našim čtyřnohým kamarádům, kteří se ocitli v nouzi. Uskuteční se totiž první ročník akce Běhejme a pomáhejme útelkům! Její výtěžek podpoří dvě organizace, jež se starají a opuštěné, staré či handicapované pejsky.

Nápad vznikl před třemi lety v Praze. Zakladatel projektu Petr Sokolík si šel tehdy s kamarádem zaběhat. „Řekli jsme si, že by bylo fajn pozvat naše kamarády a každý, kdo by přišel, by dal 100 Kč a celou vybranou částku poslali na účet nějakého zvířecího nedotovaného spolku. Přišlo nás 26 lidí a vybrali jsme necelých 5000,-. Vloni se nás sešlo už 600 lidí a vybrali jsme přes 78 tisíc korun a peníze šly právě i na brněnský hospic Dejte nám šanci," uvádí na stránkách události Petr Sokolík.

Úspěch běhu a ochota lidí pomoci byly pro organizátory jasným impulzem, že by se tento nápad mohl rozšířit za brány hlavního města. „Letos poprvé míříme do Brna, kde chceme pomoct Dejte nám šanci a Dočasky.cz.," prozradil Sokolík. Letošní novinkou je založení spolku a transparentního účtu 2901198295/2010, kam lze přispívat, pokud se akce nemůžou běžci přímo zúčastnit a přesto chtějí pomoct. Zároveň je možné odpočtu daru z daně z příjmu.

Podmínkou účasti přitom není běh samotný. Připravena bude jak běžecká trasa o délce přibližně čtyři kilometry, tak i pěší trasa o délce jeden a půl kilometru pro maminky s dětmi či pejskaře. Běžet můžou návštěvníci jak sami, tak i se psem. 

„Akcí pomůžeme organizacím, před kterými smekáme a ukázažeme jim, že si jejich práce vážíme a dodame jim tím podporu, motivaci.  Těší mě, že čím dál víc lidí začínají chápat, že pokud chtějí něco změnit, musí začít sami u sebe. A já věřím, že tohle jednou může spustit řetězec událostí, které povedou k lepšímu světu pro zvířata," uzavřel Sokolík.

Štítky Lužánky, Brno, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běhejme a pomáhejme útulkům! V Lužánkách se poběží za pomoc pejskům v nouzi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.