Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Zbrojovka zazářila v Příbrami a třemi góly si zařídila záchranu ligy

Fotbalisté Zbrojovky splnili svůj víkendový cíl. Na hřišti Příbrami vybojovali tři body a výhrou 3:2 si zajistili definitivně záchranu v nejvyšší soutěži.

Příbram nutně potřebovala vyhrát, a tak byla od začátku hodně aktivní. První velkou šanci měl v 8. minutě Tregler, který byl po přihrávce Suchana zcela sám ve vápně, ale branku přestřelil. Následně si hostující gólman Melichárek poradil se střelami Linharta a Rezka z úhlu.

V 19. minutě už ale šla Příbram do vedení. Tomáš Pilík opět potvrdil svou výbornou kopací techniku a trefil se z přímého kopu z 19 metrů. Melichárek si sice na míč sáhl, ale z branky ho nedostal. 

Brno začalo zlobit až po půlhodině hry. Nejprve pálil z dálky nad Sedlák, ale pak už srovnal kapitán Zavadil. Stejně jako Pilík se prosadil z přímého kopu, na rozdíl od něj ale nestřílel přes zeď, ale na stranu gólmana. Na krásnou střelu k tyči však gólman Hruška zareagovat nestihl.

A brněnský špílmachr se málem radoval podruhé. Krátce na to totiž Zavadil zahrával další přímý kop, tentokráte Hruška sice s obtížemi, ale přeci jen míč ze šibenice vyškrábl.

Po změně stran Příbram tlačila, ale bez pořádné šance. Naopak v 67. minutě dostal hostující Lutonský ideální přihrávku do běhu, zasekávačkou se zbavil obránce a pěkně mířenou střelou poslal Brno do vedení.

O chvíli později pak Lutonský znovu unikl po pravé straně, ještě přihrál Řezníčkovi a ten střelou do odkryté branky definitivně rozhodl. Jako příbramský rodák Řezníček svůj gól neslavil.Brn o mohlo přidat ještě čtvrtý gól, ale střelu Jablonského vykopl z prázdné branky Divíšek a hned z protiútoku domácí alespoň snížili gólem Pavla Pilíka. Víc už ale Příbram nestihla a za týden může sestoupit, pokud prohraje v Jihlavě.

"Jsem rád, že jsme vyhráli, navíc poprvé v sezoně dvakrát za sebou. Zápas se mi tím pádem hodnotí líp. Definitivně jsme se zachránili, konec sezony nebude hektický. Navíc jsme chtěli pozvat dobrým výsledkem fanoušky na zápas s Plzní, i to se povedlo. Ve hře je pořád ještě střed tabulky, kam se můžeme procpat," věří brněnský kouč Habanec, že Zbrojovka ještě neřekla poslední slovo.

Zmíněný zápas s Plzní je důležitý i v jiném ohledu. „Rádi bychom se v něm rozloučili s Pavlem Zavadilem a dali mu hezký dárek. Dnes opět potvrdil svou sílu, před jeho brněnskou pětiletkou mohu jen smeknout. Je to ikona a jeho odchod pro nás bude ztrátou, ale musíme to respektovat," zopakoval kouč na adresu devětatřicetiletého borce, který k výhře přispěl důležitým prvním gólem.

Zdroj: Zbrojovka Brno, ČTK

Štítky 1. FK Příbram, FC Zbrojovka Brno, HC Kometa Brno, Pavel Zavadil, přímý kop, FC Viktoria Plzeň, Tomáš Pilík, FC Vysočina Jihlava, Pavel Pilík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka zazářila v Příbrami a třemi góly si zařídila záchranu ligy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.