Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Mezi Bobycentrem a bazénem bude parkoviště pro 450 aut

Brněnské komunikace chystají stavbu parkoviště pro téměř 450 aut mezi hotelem Bobycentrum a plaveckým stadionem Lužánky. Sloužit by měl jak návštěvníkům plánovaných stadionů pro fotbal a hokej, tak jako parkoviště typu Park and Ride, kde nechají auto lidé přijíždějící do Brna od severu a budou pokračovat do centra MHD, vyplývá z dokumentu na Informačním portálu EIA.

Sportovní areál za Lužánkami chátrá již téměř dvě desetiletí, měl by zde však vzniknout jak nový fotbalový, tak hokejový stadion, na jejichž přípravě pracuje město i soukromý investor. Dříve zde však parkovací místa chyběla.

Nepředpokládá se, že by se byť jeden ze stadionů otevíral v nejbližších dvou letech a tomu odpovídá i předpokládaný termín stavby parkoviště. Stavět by se mělo v letech 2020 a 2021 a zabere plochu o velikosti 1,1 hektaru. Předpokládá se, že půjde o placené parkoviště vybavené mimo jiné automatem na jízdenky na MHD. Polohou navazuje jak na síť městské dopravy, tak také leží přímo u výpadovky směrem na sever.

Brněnské komunikace se také chystají rekonstruovat přilehlou ulici Sportovní, která se má rozšířit na dva pruhy v každém směru. Přestavba by měla předcházet vybudování parkoviště, hotovo by mělo být v roce 2020.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Lužánky, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Bobycentrem a bazénem bude parkoviště pro 450 aut  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.