Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brno dá čtyřicet milionů na investice ve sportovní oblasti

Celkem 40 milionů korun dá Brno na investice ve sportovní oblasti. Z toho 30 milionů půjde sportovním klubům a zbylých deset na vybudování lesních stezek pro terénní cyklistiku. Desítky milionů Brno každoročně dává sportovním klubům dospělých i mládeže na činnost.

Žádat mohli všichni majitelé nebo provozovatelé sportovní infrastruktury v každé z 29 městských částí Brna od fotbalových klubů až po sokolské organizace. Městu přišlo asi 60 žádostí. Jak řekl primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL), některé byly vázané na dotace z ministerstva školství, které ale byly nakonec neúspěšné. Některým žádostem tak město nevyhovělo.

Skoro 37 milionů si rozdělí 39 spolků, zbylé tři miliony zůstanou v rezervě. „Oproti loňskému roku se částka na opravy a investice pro sportovní kluby navýšila z 15 milionů na letošních 30 milionů. Mnoho projektů jsou různé rekonstrukce, opravy sportovišť a pohybují se v částkách statisíců korun. Některé částky jsou ale významnější. Dalších deset milionů je dotace na vybudování lesních stezek." uvedl Hladík.

Doplnil, že vybudování stezek navazuje na cyklostezky z Jedovnic na Blanensku, do kterých v minulosti investoval Jihomoravský kraj. „Teď se přidáváme my z dotací ze strany města a Mariánského údolí, aby se trasy mohly propojit," dodal Hladík.

Podle něj se loni dodatečně přidělilo dalších 18 milionů korun. „Díky těmto penězům mohou brněnské tělovýchovné spolky udržovat a rozvíjet své tělocvičny, hřiště nebo technické zázemí," podotkl Hladík. Dotace podle něj mají dosáhnout toho, aby děti získaly nadšení pro sport a v pozdějším věku se mu mohly věnovat třeba i na profesionální úrovni.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, investice, sportovní klub, Petr Hladík, dotace, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno dá čtyřicet milionů na investice ve sportovní oblasti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.