Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Lezecká skupina jihomoravských hasičů je nejlepším hasičským kolektivem v Česku

Ve středu 12. dubna 2017 se v Praze uskutečnilo slavnostní vyhlášení výsledků ankety Hasič roku. Tým jihomoravských hasičů-lezců obsadil první místo v jedné z vyhlašovaných kategorií. Jihomoravší hasiči získali ocenění v kategorii „Kolektiv roku 2016“. Nejlepším kolektivem roku se stala Lezecká skupina PS Blansko a družstvo PS Brno-Lidická.

Anketa Hasič roku je vyhlašována ministrem vnitra od roku 2009 a klade si za cíl ocenit nejlepší profesionální hasiče, jejich velitele, náročné zásahy, celé pracovní kolektivy, nově vzniklé projekty a další zaměstnance sboru za uplynulý kalendářní rok. Letos přišlo do ankety téměř šedesát nominací, z nichž sedmnáctičlenná skupina hodnotitelů nakonec vybrala vítěze v šesti kategoriích.

Spolupráce lezecké skupiny stanice Blansko a lezeckého družstva stanice Brno-Lidická se datuje od počátku devadesátých let a je zaměřena zejména na záchranu osob z jeskynního systému Moravský kras. Tato lokalita se těší v poslední době velkému zájmu turistů a amatérských speleologů, což na druhou stranu přináší i zvýšený počet výjezdů. Vzájemná spolupráce je zaměřená zejména na společné výcviky ve spolupráci se Speleologickou záchrannou službou - stanice Moravský kras.

Spolupráce se osvědčila např. koncem loňského roku, kdy v jeskyni Lopač, která není veřejně přístupná, byla na expedici dvanáctičlenná skupina speleologů. Při návratu na povrch se jeden ze členů expedice zřítil z kovového žebříku a při pádu strhnul dolů další tři osoby. 

Zdroj: HZS JMK

Štítky Česko, Blansko, Praha, Moravský kras

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lezecká skupina jihomoravských hasičů je nejlepším hasičským kolektivem v Česku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.