Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnská zoo hlásí hned několik přírůstků! Mláďátko jelena milu a páreček klokanů bažinatých

Brněnskou zoologickou zahradu rozšířili hned tři zvířátka. Ve středu se narodilo mládě jelena milu. Chovatelé zatím neznají pohlaví, mládě je zdravé a má se čile k světu. Z Belgie pak dorazil také pár klokanů bažinatých.

Jeleni milu (Elaphurus davidianus) byli v přírodě zcela vyhubeni. Původně se vyskytovali v bažinatých oblastech severovýchodní a východní Číny, v současné době žijí pouze v zoologických zahradách a v několika národních parcích v Číně. Jeleni milu žijí ve stádech a v lidské péči se dožívají až 23 let. Jejich potravou je tráva a listí. V kohoutku měří až 130 cm a samci váží až 250 kg.

Ze Zoo Planckendael v Belgii přicestoval do brněnské zoo páreček klokanů bažinných (Wallabia bicolor). Návštěvníci je uvidí v průchozí expozici, kterou sdílejí spolu s klokany žlutonohými. Oba druhy pocházejí z jihovýchodní Austrálie a jsou samotářské povahy. Zatímco klokani žlutonozí mají rádi spíše skalnatý terén, klokani bažinní upřednostňují křovinaté savany.

Klokani bažinní jsou kontrastně zbarvení – mají hnědočernou srst a mnohem tmavší čenich, přední a zadní nohy a ocas. Aktivní jsou hlavně v noci, živí se rostlinami. Klokani bažinní mají délku těla 66-85cm, délka ocasu je 65-86cm. „Vzhledem k tomu, že se klokani pomalu adaptují na nové prostředí, prosíme návštěvníky, aby byli ke zvířatům v průchozí expozici ohleduplní," požádala mluvčí zoo Gabriela Tomíčková.

Zdroj: Zoo Brno

Štítky Zoologická zahrada Brno, Jelena, Belgie, Čína, Austrálie, zoologická zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská zoo hlásí hned několik přírůstků! Mláďátko jelena milu a páreček klokanů bažinatých  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.