Špilberk Food Festival, jedna z významných gastronomických událostí v Brně, se letos neuskuteční. Šestý ročník pořadatelé přesunuli na rok následující. Nyní podle nich ve městě není dost gastronomických podniků, které by zvládly náročné požadavky festivalu. Na festivalovém webu organizátoři uvádějí, že důvody odkladu jsou technické.
Pořadatelé letos přeruší pětiletou tradici akce. Minulé ročníky navštívilo vždy několik tisíc lidí. V Brně podle Podroužka vzniklo velké množství malých gastronomických podniků. Jsou úspěšné, avšak ještě nemají natolik zaběhnutý provoz, aby zvládly náklady a organizační náročnost festivalu.
Problémem je podle něj konkrétně nedostatek kvalitního personálu. „Festival klade obrovské nároky na jednotlivé restaurace, jedná se o tři dny v takřka polních podmínkách, kdy je náročné udržet kvalitu jídla," řekl hlavní organizátor festivalu Stanislav Podroužek.
Událost byla od počátku založená na prezentaci nejkvalitnější gastronomie z Moravy. „Tento koncept se v současné době ukazuje jako neudržitelný a my se budeme do dalších let muset zamyslet nad úpravou," uvedl Podroužek.
Festival se dřív konal na začátku června. Pravidelně se účastnily třeba podniky Koishi, Noem Arch, Boulevard nebo Monte Bú.
Zdroj: ČTK
Chceš nám něco sdělit?Napiš nám
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.