Počasí dnes20 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Dvacet let na Sibiři, Wohnout, Tomáš Klus nebo Běh Lužánkami

Jaro se začíná probouzet a počasí hlásí, že tento týden zde bude již v plné síle. Běhání v parku vás nabije energií, obzvlášť když se tam setkáte se stejně naladěnými nadšenci. Ačkoliv si na zimu hodně z nás stěžovalo, Věra Sosnarová zažila na Sibiři horší zimy skoro dvě desetiletí.

Strávit 20 let v gulagu na Sibiři? To je nepředstavitelné pro každého z nás. Věra Sosnarová zde přežila tolik let a dokázala se vrátit zpátky do České republiky. Po návratu do Československa byla za dob komunismu vázána mlčenlivostí, a proto si až teď můžete vyslechnout celý její životní příběh a poznat se v pondělí 13. března v Knihovně Jiřího Mahena s neuvěřitelně silnou ženou.

Skupina Wohnout v komorním divadelním prostředí, to není zcela tradiční spojení. Brněnská zastávka akustického unplugged turné Bez elektriky kapely Wohnout bude v Mahenově divadle. Prkna Mahenova divadla dostanou v sobotu 18. března možná více zabrat, ovšem zážitek bude stát jistě za to.

Nejstarší běh na jižní Moravě, vedoucí po asfaltových a hlinito-štěrkovitých cestách brněnského parku má letos 72. ročník. Pojďte v sobotu 18. března do Lužáneckého parku rozhýbat po zimě ztuhlé tělo a rozproudit krev.

A od sportování se vzdálíme ale zároveň i u něj zůstaneme. Že nechápete? Ve čtvrtek 16. března pořádá v Bobycentru ples Fakulta sportovních studií Masarykovy univerzity. Den předtím, ve středu 15. března pořádá ples Filozofická fakulta, a to v kulturním centru Babylon.

Tomáš Klus v rámci jarní části Recyklus tour navštíví Brno a rovnou dvakrát! První koncert bude v sobotu 18. března a druhý v pondělí 19. března. Oba dva koncerty budou v Semilasse. A nejsou to jediné koncerty – ve čtvrtek 16. března vystoupí v Metro Music Baru Sebastian a jako host zde bude Sabina Křováková.

Týden plný hudby a tance uzavře v pátek 17. návrat legendární Electro Swing Fever v SONO centru. Mimo oblíbené dvojice DJ Papa Django a Swing Thing se představí například italský band Bomba Titinka, britský DJ Sacha Dieu. Nebude chybět předtančení, stylový fotokoutek či autorská projekce kreativní skupiny Visualove.

Aneta Krikelová

 

Štítky Sibiř, Tomáš Klus, Wohnout, Věra Sosnarová, koncert, Jiří Mahen, Česko, Československo, Sabina Křováková, Mahenovo divadlo, Fakulta sportovních studií Masarykovy univerzity

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Dvacet let na Sibiři, Wohnout, Tomáš Klus nebo Běh Lužánkami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.