Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnský hotel International v sobotu propojil tradici svých plesů s vizí cesty do budoucnosti

Brněnský hotel International v sobotu propojil dlouholetou tradici svých plesů s vizí cesty do budoucnosti. Na hosty čekalo futuristické občerstvení v podobě molekurání kuchyně. O příjemnou atmosféru v luxusním, historickém prostředí jednoho z nejstarších hotelů v Brně se postaral moderátor Leoš Mareš, kapela No Name nebo Hana Holišová.

Netradiční menu z molekulární kuchyně si pro hosty připravil kuchař Robert Vodolán.V molekulární úpravě jsme podávali například kapučíno připravené v kapalném dusíku při -196°C. To dokonale doplnil štrůdl v kostce. Velký úspěch měly svítící koktejl z manga a vodky nebo kouřící drink. Zájemci také ochutnali kaviár z Curaco likéru a Baileys ve tvaru trojúhelníku,“ přiblížil menu ředitel marketingu hotelu Michal Řičánek.

Molekulární kuchyni doplnilo moderní menu šéfkuchaře Michala Janíka. „Snědlo se přibližně půl tuny jídla, mezi kterým byl na místě porcovaný tuňák, roštěná ze zebry, ústřice nebo humři,“ uvedl Janík.

Kromě tance a dobrého jídla, které nesmí chybět na žádném plese, nabídl Hotel International návštěvníkům také umění. „Fotokoutky a podobná zábava patří do minulosti. Chtěli jsme našim hostům nabídnout víc, proto jsme pozvali kyber sochaře Adama Krhánka, jehož dílo lidé znají například z OC Letma nebo z Hukvald,“ řekl ředitel Řičánek.

Kybersochař tvořil přímo na místě. Zájemcům vypracoval návrhy vlastních kybersoch. Vlastní návrh busty si odnesl domů také cestovatel a fotograf Jiří Kolbaba.

Ples v hotelu, který magazín New York Times zařadil na seznam míst, která by čtenáři měli letos navštívit, je pro mnoho hostů již tradicí. „Vstupenky byly opět vyprodané, přišlo 800 hostů. Těšíme se, co pro hosty budeme připravovat po dobu minimálně dalšího půl století,“ uzavřel Řičánek.

Celým večerem provázel moderátor Leoš Mareš. K tanci zahrála skupina No Name, Kamila Nývltová, Hana Tolišová nebo Jazz Trio. Těm hostům, kteří se rozhodli zůstat přes noc, nabídl hotel několik plesových balíčků.

Tisková zpráva

Foto: BEST WESTERN PREMIER Hotel International Brno/Petr Coufal

Štítky hotel, tradice, kuchyně, Leoš Mareš, No Name, ples, Hana Holišová, Brno, hudební skupina, Petr Coufal, Jiří Kolbaba, Kamila Nývltová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský hotel International v sobotu propojil tradici svých plesů s vizí cesty do budoucnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.