Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Špilberk se opět otevřel veřejnosti, zavřená jsou jen nádvoří

Brněnský hrad Špilberk se dnes návštěvníkům znovu otevřel. Ve čtvrtek odpoledne jej správa hradu uzavřela kvůli tomu, že se zřítila velká deska sněhu ze střechy na Velké nádvoří, přes něž se chodí na prohlídky. To, stejně jako Malé nádvoří a rozhledna, zůstává zavřené.

 

Sníh se ve čtvrtek sesunul v menší míře i na dalších místech, proto se hrad kvůli bezpečnosti návštěvníků uzavřel. "Je vidět, že může dojít k sesuvu dalšího velkého množství sněhu ze střechy. Proto je část hradu zavřená a uvidíme, jak se bude situace vyvíjet," řekl Kalábek. Do hradu se chodí z jižního křídla od dělového bastionu, kde je kavárna. Volný je přístup k hradu jak z Gorazdovy ulice, tak dnes opět i z Husovy ulice.

Dnes a o víkendu by se teploty přes den měly pohybovat mírně nad nulou, proto se dá předpokládat, že sníh bude odtávat a ze střech se bude posouvat dolů. Za úterní odpoledne a středu nasněžilo v Brně okolo deseti centimetrů sněhu.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Špilberk, nádvoří, hrad, Brněnský hrad, střecha, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špilberk se  opět otevřel veřejnosti, zavřená jsou jen nádvoří  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.